Rusya Dışişleri Bakan Yardımcısı Mihail Bogdanov, Valday Tartışma Kulübü'nde basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Afrin'le ilgili bir soru üzerine  Bogdanov, "Biz, kimseye kendi rolümüzü dayatmıyoruz ancak gerekli görülürse, akan kanın durması ve ortak payda bulunması için arabuluculuk yapmaya hazırız" dedi.

[old_news_related_template title="Bekir Bozdağ'dan Bakanlar Kurulu sonrası son dakika önemli açıklamalar" desc="Hükümet Sözcüsü Bekir Bozdağ, Bakanlar Kurulu toplantısı sonrası son dakika önemli açıklamalarda bulunuyor. Bozdağ, çocuklara yönelik cinsel saldırılar konusunda 'Hükümetimiz bünyesinde komisyon oluşturuldu' dedi. Bozdağ, Zeytin Dalı Harekatı'na ilişkin 'Başladığı günkü hedefle, planlandığı şekilde devam etmektedir' dedi. Hükümet Sözcüsü son dakika açıklamasında Beşşar Esad'a bağlı Suriye Ordusu ile YPG'nin anlaştığı yönündeki haberlere ilişkin 'Rejim güçlerinin Afrin'e gireceği haberi gerçek dışıdır. Rejimin YPG'yi korumak için Afrin'e girmesi felakete yol açar' ifadelerini kullandı." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads//2018/02/iecrop/tseron-kadro-son-durum-bekir-bozdag-iha_16_9_1519064947.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2018/gundem/bekir-bozdagdan-bakanlar-kurulu-sonrasi-son-dakika-onemli-aciklamalar-2232718/"]

'TÜRKİYE VE ABD ARASINDAKİ MENBİÇ ANLAŞMALARININ DETAYLARINI BİLMİYORUM'

Bogdanov'a Türkiye ve ABD arasında Menbiç konusunda yapılan anlaşmalar hakkında bilgi sahibi olup olmadığı soruldu.

Türkiye ve ABD'nin Menbiç'teki durumu Astana süreci dışında ayrı olarak istişare ettiğini kaydeden Bogdanov, dolayısıyla anlaşmaların detaylarını bilmediğini söyledi.

[old_news_related_template title="'Afrin'e giriyor' dediler ama... Dünyanın gözü bu haberde!" desc="TSK'nın terör örgütleri PKK, KCK, PYD/YPG ve IŞİD'e karşı başlattığı Zeytin Dalı Operasyonu devam ederken, Suriye'den kritik bir iddia geldi. Suriye devlet televizyonunda yer alan haberde Suriye'yi destekleyen güçlerin Afrin'e gireceği iddia edildi. Fakat Afrin'de Suriye'nin yaratmaya çalıştığı algı operasyonunu masaya yatırdık ve bölgedeki olası senaryoları sıraladık." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads//2018/02/iecrop/suriye-3_16_9_1519037761.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2018/dunya/suriye-afrine-girecegini-soyluyor-ama-gercek-oyle-degil-2231542/"]

'RUS, TÜRK VE İRANLI LİDERLER ANKARA VEYA İSTANBUL'DA BULUŞABİLİR'

Öte yandan Rusya, Türkiye ve İran liderlerinin Ankara veya İstanbul'da bir araya gelebileceğini ifade eden Bogdanov, dışişleri bakanları arasında da Astana'da bir görüşme yapılabileceğini kaydetti.

Russia Today'e (RT) konuşan Bogdanov, "Üçlü zirvenin en kısa sürede Ankara veya İstanbul'da yapılacağı konuşuldu. Zaman konusunda bir bilgim yok, liderlerin programı üzerinde çalışılıyor. Bu zirve, üç liderin Soçi'den çıkan sonuçlar ışığında Suriye'de çözüm görüşmelerini sürdürmelerine imkan sunacak" diye konuştu.

'BAKANLAR SEÇİMLERDEN ÖNCE ASTANA'DA GÖRÜŞECEK'

Bogdanov, üçlü zirveden kısa süre önce üç ülkenin dışişleri bakanlarının Astana'da bir araya geleceğini ve bu toplantının 18 Mart'taki Rusya Devlet Başkanlığı seçimlerinden kısa süre önce yapılacağını belirtti.

...
72