Kremlin sözcüsü Peskov, Rusya'nın Türkiye'nin sürdürdüğü operasyonu çok yakından takip ettiğini ifade ederken, harekat hakkında önceden bilgi sahibi olmadıklarını söyledi. Sözcü, Suriye'nin toprak bütünlüğünün Rusya'nın önceliği olduğunun altını çizdi.

Öte yandan Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov da, Türkiye'nin Afrin'e yönelik operasyonuna ilişkin olarak, Suriye'nin toprak bütünlüğüne saygı gösterilmesi çağrısında bulunduklarını belirtti.

Lavrov, ABD'ye yönelik yaptığı açıklamada ise ABD'nin Suriye'deki eylemleri için, "ABD ya provokasyon yapıyor ya da durumu anlama eksikliği gösteriyor" dedi.

[old_news_related_template title="YPG ağlıyor: Rusya bizi 'sattı'" desc="Rus askerleri Afrin'den çekildi, Türkiye ve Özgür Suriye Ordusu (ÖSO), bölgedeki PKK/YPG hedeflerine yönelik Zeytin Dalı Harakatı'nı başlattı. YPG, harekatla ilgili Rusya'ya tepki gösterdi ve 'bize ihanet ettiler' açıklamasını yaptı." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2018/01/ypg-4.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2018/dunya/ypg-agliyor-rusya-bizi-satti-2184639/"]

[old_news_related_template title="Rusya: ABD, Türkiye'yi kızdırdı" desc="TSK'nın terör örgütleri PKK, KCK, PYD ve IŞİD'e yönelik Zeytin Dalı Operasyonu hakkında bir açıklama da Rusya'dan geldi. Rusya Dışişleri BakanI Sergey Lavrov açıklamalarda bulundu." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2017/10/lavrov.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2018/dunya/rusya-abd-turkiyeyi-kizdirdi-2183991/"]