Al Masdar News'un Suriyeli muhalif kaynaklara dayandırdığı habere göre, Washington ile YPG arasında yapılan bir gizli anlaşma çerçevesinde geçen hafta YPG'ye karadan havaya fırlatılabilen MANPAD füzeleri gönderildi.

[old_news_related_template title="'ABD, PKK-PYD bağını görmezden geliyor'" desc="Düşünce kuruluşu Alman Marshall Fonu'nun (GMF) Başkan Yardımcısı Ian Lesser, Ankara-Washington hattında tırmanan gerilimi DW Türkçe'ye değerlendirdi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2018/01/ypg.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2018/dunya/abd-pkk-pyd-bagini-gormezden-geliyor-2175383/"]

Sputnik'te yer alan habere göre, MANPAD'lar Suriye'nin kuzeybatısındaki Afrin yakınında faaliyet yürüten Kürtlere ulaştırıldı.

Gizli anlaşmanın IŞİD karşıtı koalisyona danışmadan gizli şekilde yapıldığı vurgulanan haberde, Kürtlerin bu silahları Türkiye destekli muhalif grupların Afrin'de düzenleyeceği olası operasyonlara karşı hava savunması sağlamak amacıyla kullanacağının şüphe götürmediği yorumu yapıldı.

[old_news_related_template title="Kolombiya'da facia: En az 9 ölü" desc="Kolombiya'da bir köprü inşaatı sırasında yaşanan çökmede en az 9 işçi hayatını kaybetti. Arama ve kurtarma çalışmaları devam ediyor." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2018/01/kolom.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2018/dunya/kolombiyada-facia-en-az-9-olu-2175366/"]

Daha önce Demokratik Suriye Güçleri'nin (DSG) eski sözcüsü Telal Silo, ABD'nin Suriyeli muhaliflere uyguladığı silah kısıtlamalarını azaltmasını ve kendilerine MANPAD verilmesini istemişti.

Silo "Şu anda bizi hedef alan hava saldırıları yok ancak ileride olabilir. Ve bu nedenle onlardan bunu istiyoruz " demişti.