ABD'nin Florida Eyaleti'nin güneyindeki bir okulda silahlı çatışma çıktı. Florida'da yayın yapan 7 News, eyaletin güneyindeki Parkland kentinde yer alan Marjory Stoneman Douglas Lisesi'nde silahlı çatışma yaşandığını bildirdi.

Reuters Reuters


Broward Şerifi Twitter hesabından yaptığı açıklamada "14 kurban olduğunu" yazdı.



ÖLÜ SAYISI 17'YE YÜKSELDİ

Bu açıklamadan bir kaç saat sonra yaşamını yitirenlerin sayısı 17'ye çıktı. Saldırı da yaralananların sayısının da 14 olduğu belirtildi.

FLORİDALI SENATÖR: ÇOK SAYIDA KİŞİ ÖLDÜRÜLDÜ

Floridalı Senatör Bill Nelson ise, yaptığı açıklamada, "Çok sayıda kişi öldürüldü. Oldukça endişe verici fakat görünüşe göre bu korkunç trajedide bir çok can kaybı söz konusu" dedi.

Reuters Reuters


SALDIRGAN YAKALANDI

Fox News'un yayınladığı görüntülerde, yaralıların sedyelerle olay yerine gönderilen ambulanslara taşındığı görülüyor.

Reuters Reuters


Gelen son dakika bilgisinde Broward polisi saldırganın yakalandığını ve yerel saatle 16:15'te gözaltına alındığını duyurdu.

 



'OKULDA 3 BİN ÖĞRENCİ EĞİTİM GÖRÜYOR'

3 bin öğrencinin kayıtlı olduğu okulda, saldırı sonrası öğrenciler tahliye edildi.

Reuters Reuters


MAHSUR KALAN ÖĞRENCİDEN PAYLAŞIM

Okulda mahsur kalan öğrencilerden biri, sosyal medya üzerinden bir fotoğraf paylaştı. Fotoğraftan, öğrencinin sıraların altına saklandığı anlaşılıyor.

Görgü tanıkları saldırganın kırmızı gömlek veya kazak giyen beyaz bir erkek olduğunu aktardı.



 TRUMP TWİTTER'DAN AÇIKLAMA YAPTI

Trump, saldırıyla ilgili Twitter hesabından yaptığı açıklamada,”Korkunç Florida saldırısı kurbanlarının ailelerine dualarım ve başsağlığı diliyorum. Hiç bir çocuk, öğretmen veya herhangi birisi Amerikan okulunda güvensiz hissetmemelidir. Sadece Vali Rick Scott'la konuştum. Korkunç Florida okul saldırısıyla ilgili kanunen zorla birlikte çalışıyoruz” dedi.

SALDIRGAN ESKİ ÖĞRENCİ

Öte yandan polis, yaptığı açıklamada saldırganın Nicolas Cruz isminde 18 yaşında eski bir öğrenci olduğunu belirtti. Olayla ilgili soruşturmanın derinleşerek sürdürüldüğü duyuruldu.

Polise bilgi veren eski sınıf arkadaşları, Cruz'un sürekli onlara bir zarar vereceğini söylediğini ve zaman zaman okula silah getirdiğini söylediler.

DEHŞET SAÇTI

Görgü tanıklarının anlattığına göre, saldırgan okul binasının içine girmeden önce ateş etmeye başladı ve içeriye girince yangın alarmını çalıştırdı. Silah seslerin duyunca sınıflarda bekleyen öğretmen ve öğrenciler, yangın alarmıyla birlikte kaçmak için koridorlara çıkınca, kendisini kaçmaya çalışanların arasına gizleyen saldırgan, çevresine kurşun yağdırdı. Panik halinde kaçışanların arasında okuldan çıkmayı başaran saldırgan, okuldan yaklaşık iki kilometre uzaklıkta yakalanıp gözaltına alındı.

Polisten yapılan açıklamaya göre; 12 kişiyi okulun içinde öldüren Nicolas Cruz, dışarıya çıktığında okulun bahçesinde iki kişiyi, kaçarken sokakta bir başkasını öldürdü ve iki kişi de kaldırıldığı hastanede yaşamını yitirdi.

Polis saldırganın AR-15 model bir yarı otomatik silah kullandığını ve yanında her birinde 30 mermi olan çok sayıda şarjör bulunduğunu açıkladı.

ABD´de, 2018 yılına girildiğinden bu yana geçen 6 haftalık süre içinde okulda yaşanan 18´inci silahlı saldırı olayı olarak kayıtlara geçti.