Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Afrin'le ilgili çok önemli bir çağrıda bulundu. Lavrov, Suriye hükümetine "Afrin'de Kürtlerle görüşmeye başlayın" çağrısında bulundu.

"Suriye'deki dış güçler Suriye hükümetiyle temas kurmalı" diye konuşan Lavrov, "Suriye'nin bütünlüğüne saygı duyulması gerektiği" çağrısını da yineledi.

ABD'YE SERT TEPKİ

Rus Bakan, ABD'yi de Suriye politikasından ötürü sert bir dille eleştirdi. Lavrov, "ABD, Kürtlerin otonom yönetim talebini destekleyerek açıkça Şam yönetimine meydan okuyor" ifadelerini kullandı.

[old_news_related_template title="Afrin'de flaş gelişme! Suriye yanlısı güçler Cinderes'te iddiası" desc="Suriye yanlısı güçlerin Afrin'e geçmeye çalışması, TSK tarafından yapılan topçu ateşiyle engellenmişti. Ancak bölgeden gelen son iddialara göre Afrin'e geçmeyi başaran bazı Esad yanlısı güçler Cinderes'in merkezine yerleşti.  Zeytin Dalı Harekatı'nda Cinderes bölgesinin büyük bir kısmı TSK ve ÖSO kontrolünde bulunuyor." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads//2018/02/iecrop/cinderes_16_9_1519215941.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2018/dunya/afrinde-flas-gelisme-suriye-yanlisi-gucler-cindereste-iddiasi-2237975/"]
[old_news_related_template title="Afrin'deki son dakika gelişmesini böyle gördüler: Türkiye ilk kez rejimle çatıştı" desc="İngiltere'nin prestijli gazetelerinden Financial Times, dün Afrin'e giren Suriye hükümeti yanlısı güçlere Türkiye'nin açtığı ateşi duyurduğu haberinde, Türkiye'nin bu hamlesinin Suriye'deki iç savaşın daha da yoğunlaşması riskini arttırdığını yazdı. Times ise 'Türkiye ilk kez rejimle çatıştı' manşetini attı ve savaşın daha da karmaşıklaşabileceği uyarısında bulundu." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads//2018/02/iecrop/afrinde-1_16_9_1519193058.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2018/dunya/afrindeki-son-dakika-gelismesini-boyle-gorduler-turkiye-ilk-kez-rejimle-catisti-2236563/"]