İsrail güvenlik güçleri, geçen ay ABD Başkanı Trump'ın Kudüs'ü İsrail'in başkenti olarak tanımasından sonra, Mescid-i Aksa'ya ibadet etmeye giden müslümanları gözaltına alıyor.

1

Bu kapsamda Kudüs'e giden MÜSİAD Kayseri Şube Başkanı Nedim Olgun Harputlu, Ticaret Odası Başkan Yardımcısı Celal Hasnalçacı, İmam Hatipliler Derneği Başkanı Ahmet Yurtlu ile İşadamı Şaban Andaç, Fatih Çelik ve Necati Ayrancı gözaltına alındı.

2

Mescid-i Aksa'da cuma namazı sonrası Kayseri heyetinin Türk bayrağı açması, İsrail güvenlik görevlilerini kızdırdı ve grubun etrafını hemen çevirip gözaltı işlemi başlatıldı.

3

İsrail'de dün öğle saatlerinde Mescidi Aksa'da Türk bayrağı açıp fotoğraf çektirdikleri gerekçesiyle gözaltına alınan, aralarında MÜSİAD Kayseri Şube Başkanı ve Kayseri Ticaret Odası Başkanvekili Celal Hasnalçacı ile 4 işadamının bulunduğu grup, dün gece geç saatlerde salıverildi. Gruptaki işadamlarının yarın İsrail'de mahkemeye çıkarılacakları ifade edildi. Serbest bırakılmanın ardından MÜSİAD bir açıklama yaptı. İşte o açıklama:

"Kudüs'ün özgürlük meselesinde Türkiye'nin gururlu ve vakur duruşunu sergileyen MÜSİAD heyetine, aileleri ve yakınlarına 'Geçmiş Olsun' dileklerimizi iletiriz. Baskı ve zulüm altındaki Müslümanlar'ın mücadelesine destek olmak; imanımızın gereğidir. İşadamları olarak bugün olduğu gibi bundan sonra da  haksızlıklara karşı mücadelemiz devam edecektir."

aaaaaaaaa

 

4

7

6