Mısır, Ürdün, Kuveyt, Lübnan ve Türkiye'yi kapsayan Ortadoğu turuna çıkan ABD Dışişleri Bakanı Rex Tillerson, Ankara'ya gelmeden önce büyük bir şok yaşamıştı. ABD'nin bölge ülkeleriyle yaşanan gerilimi azaltmak için yapılan Ortadoğu turunda, Lübnan Devlet Başkanı Mişel Avn'la bir araya gelen Tillerson'ın, öncesinde mevkidaşı Gebran Bassil ile birlikte basının karşısına çıkması gerekiyordu. Fakat Tillerson, toplantı salonuna tek başına gelmiş ve kameralar önünde dakikalarca beklemişti.

Diplomaside, nezaket ve yapıcı bir iş birliği anlamına gelen ve iki liderin ya da mevkidaşın toplantı odasına birlikte gelmesine alışık olan uluslararası basın ise bu gelişmenin ardından, "Tillerson'a büyük şok" başlığıyla okuyucularına ve izleyicilerine aktarmıştı. Öyle ki Reuters'ın aktardığı fotoğraflarda Tillerson'ın önüne bir bardak su bile konmadığı dikkat çekmişti.

[old_news_related_template title="Tillerson'a büyük şok! O anlar televizyonda yayınlandı..." desc="ABD Dışişleri Bakanı Rex Tillerson, temaslarda bulunmak için geldiği Lübnan'daki başkanlık sarayında hiç beklemediği bir şokla karşılaştı. Lübnanlı mevkidaşı Tillerson'ı karşılamadı, ABD'li bakan dakikalarca Lübnan Devlet Başkanı Avn ile görüşmeyi beklerken tek başına oturdu. " image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads//2018/02/iecrop/rex2_16_9_1518686459.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2018/dunya/tillersona-buyuk-sok-o-anlar-televizyonda-yayinlandi-2222192/"]
Bugün Lübnan'dan yeni bir açıklama geldi. Lübnan Devlet Başkanı Avn'ın basın danışmanı Refik Chlela konuyla ilgili ülkesini korudu. Chlela, "Tillerson beklenenden birkaç dakika erken geldi. Toplantı zamanında başladı" diyerek, ABD Dışişleri Bakanı'nın beklemesinin sebebinin bizzat kendisi olduğunu da dile getirdi.