ABD Başkanı Donald Trump, Florida eyaletinde bulunan Marjory Stoneman Douglas lisesinde yaşanan katliamdan sağ kurtulan öğrencilerle Beyaz Saray'da bir buluşma gerçekleştirdi. Saldırının ardından ülkede yaşanan silah tartışmasında sert eleştirilerin hedefi olan Trump, bu kez de buluşmaya getirdiği not kağıdıyla şimşekleri üzerine çekti.

nottrump

Görüşme başlamadan önce salonda çekilen fotoğraflarda ABD Başkanı'nın elinde 5 madde içeren bir kağıt görünüyor. Kağıttaki maddeler arasında "Yaşadığınız olayla ilgili ne anlatmak istersiniz?", "Daha güvende hissetmeniz için ne yapabiliriz?" ve "Sizi anlıyorum" gibi ifadeler yer alıyor.

Trump'ın notlarının haber olmasının ardından katliamdan dolayı zaten üzgün olan ABD'liler "ABD Başkanı bunları bile yazmadan söylemeyi akıl edemiyor" yorumlarında bulundu.


NE YAŞANMIŞTI?

ABD'nin Florida eyaletinde yer alan Parkland şehrindeki bulunan Marjory Stoneman Douglas lisesinde, okulun eski öğrencilerinden Nikolas Cruz tarafından bir silahlı saldırı gerçekleştirilmiş ve saldırıda 17 kişi hayatını kaybetmişti.