Trump'ın danışmanının eski eşleri Colbie Holderness ve Jennifer Willoughby fiziksel ve duygusal şiddete maruz kaldıklarını ilk olarak İngiliz Daily Mail gazetesine açıkladı.

ABD'de devlet memuru olan Porter'ın ilk eşi Holderness, 2003 yılında Kanarya Adaları'nda geçirdikleri balayında Porter'ın onu tekmelediğini iddia etti.

BBC Türkçe'nin haberine göre Holderness, iki yıl sonra da İtalya'nın Floransa kentinde geçirdikleri tatilde Porter'ın yüzüne yumruk attığını öne sürdü.

Holderness bir gözünün morardığı görülen bir fotoğrafı medyayla paylaştı.

rtrt

Porter'ın ikinci eşi Willoughby ise 2009-2013 yılları arasında evli kaldıklarını ve Porter'ın evlerindeki cam kapıyı yumruk atarak kırmasından sonra Haziran 2010'da kocası hakkında tedbir kararı aldırdığını açıkladı.

Willoughby, Washington Post gazetesine açıklamasında, "Yüzleşmesi gereken meselelerin sonuçlarına asla katlanmadı. Onu önemsiyorum ve onun için en iyisini istiyorum. Ama bu işinde kalması anlamına gelmiyor çünkü derindeki sorunlarla yüzleşmesi gerekiyor" dedi.

Porter ise suçlamaları yazılı bir açıklamayla reddetti.

Trump'ın eski danışmanı, "Medyaya verilen fotoğrafları 15 yıl önce ben çekmiştim ve gerçek tasvir edilen şeylerin yakınından bile geçmiyor. Bu çirkin iddialar konusunda şeffaf ve dürüst oldum. Ancak kamuoyu önünde koordine edilmiş bu karalama kampanyasının bir parçası olmayacağım" dedi.

Daily Mail gazetesi ise Beyaz Saray'daki görevi için sabıka kaydı sorgulamasında FBI'ın iki eski eşiyle görüşmesinin ardından Porter'a güvenlik izni verilmediğini yazdı.

Porter Trump'ın damadı Jared Kushner ile aynı dönemde Harvard Üniversitesi'nde eğitim almıştı. Porter ayrıca Oxford Üniversitesi'nden mezun.

Beyaz Saray Özel Kalemi John Kelly de Porter'ın "gerçekten dürüst ve onurlu" biri olduğunu söyledi.

Medyada çıkan haberlere göre Porter'ın şu sıralar Beyaz Saray İletişim Direktörü Hope Hicks ile ilişkisi var.