ABD Başkanı Donald Trump'ın 29 yaşındaki iletişim direktörü Hope Hicks'in yakın zamanda görevden alınacağı dedikoduları ayyuka çıktı. Geçtiğimiz hafta Trump ile aşk yaşadığı iddiaları gündeme gelen Hicks'in son zamanlarda 3 skandala imza atması sonrasında uluslararası basın, genç iletişim danışmanının görevinin sona ereceğini yazdı.

Peki Trump ailesiyle yıllardır samimi bir ilişkisi olan ve hiçbir siyasi geçmişi olmamasına rağmen Trump'ın kurmay kadrosuna katılan Hicks'in üst üste patlattığı ve Dünya kamuoyunda tartışma yaratan skandalları neler?

[old_news_related_template title="Beyaz Saray'da skandal... Trump, danışmanıyla aşk yaşıyor iddiası" desc="ABD Başkanı Donald Trump'ın Beyaz Saray'daki yaşantısını anlattığı kitabıyla sansasyon yaratan Michael Wolff, 45. ABD Başkanı'nın yasak aşk yaşadığını ileri sürdü. Trump'ın aşk yaşadığı kadın ise, Trump ailesinin oldukça yakın olduğu bir isim: 29 yaşındaki iletişim direktörü, Hope Hicks." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2018/01/hicks.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2018/dunya/beyaz-sarayda-skandal-trump-danismaniyla-ask-yasiyor-2186587/"]
İlk skandal, Hicks'in 71 yaşındaki Donald Trump ile aşk yaşadığı iddialarıydı. Trump'ın Beyaz Saray'da yaşadıklarının anlatıldığı Michael Wolff imzalı Fire&Fury isimli kitapta ortaya atılan iddialar arasında Hicks'in bir süredir Trump'la yakın olduğu ve Hicks'in geçtiğimiz haftalarda bir pornocuyla ilişki yaşadığı iddia edilen Trump'ı manipüle ettiğine dair olanlar dikkat çekmişti. Wolff'un iddialarını o dönemde Beyaz Saray'da çalışan bazı görevliler de ima etmişti.[old_news_related_template title="Trump'ın danışmanı gerçek ortaya çıkınca istifa etti" desc="ABD Başkanı Donald Trump'ın üst düzey danışmanlarından Rob Porter, iki eski eşinin kendisini 'fiziksel şiddet uygulamakla' suçlaması sonrası istifa etti. Rob Porter, Beyaz Saray'da resmi belge akışından sorumluydu. Porter istifasını sunarken 'Bu ölçüsüz suçlamalar yanlış' dedi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2018/02/tru.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2018/dunya/trumpin-danismani-gercek-ortaya-cikinca-istifa-etti-2210611/"]
İkinci skandal ise New York Times gazetesinin ABD-Rusya soruşturması üzerine yaptığı bir makaleyle ortaya çıktı. NY Times'ın haberinde Moskova'nın ABD'deki genel seçimleri etkilediğine dair açılan soruşturmayı yürüten Robert Mueller'in Hicks'i de sorgulamak istediği ortaya çıktı. Mueller, Hicks'in Trump'a yardım ederek yargı sürecini durdurmaya çalıştığından şüpheleniyor. Benzer bir durum 1973'te meydana gelmiş ve dönemin ABD Başkanı Richard Nixon'ın görevi bırakmasına kadar giden süreci tetiklemişti. Hicks'in Trump'ın oğlu Donald Jr ile Rus bir avukatın görüşmeleri hakkında yaptığı açıklamalar kayıtlara geçti. İddia edilen görüşmede Putin'e yakın olduğu bilinen avukatın, Trump'ın oğluna, "Hillary Clinton üzerine çamur atacağız" dediği iddia edilmişti.hicksHicks'in bu görüşmeyi kamuoyundan gizlemek için çabaladığı ve Trump'ın danışmanlarından Steve Bannon'ın ipini çektiği iddia edildi.

Trump'ın yanında en uzun süre dayanabilen üst düzey yetkili olarak ABD basınından şakayla karışık övgü toplayan Hicks'in son dönemde karıştığı skandal ise, Trump'ın geçtiğimiz hafta istifa eden eski kurmaylarından Rob Porter'ın eski eşlerine şiddet uyguladığının ortaya çıkmasıydı. Porter'ın iki eski eşi geçen hafta televizyona çıkıp, eşlerinin kendilerine şiddet uyguladığını açıklamasının ardından Hicks, Trump'a danışmadan Porter'ı savunmuş ve kamuoyundan büyük tepki çekmişti. İddiaya göre Trump, Hicks'in açıklamalarının ardından genç siyasetçiyi kovmayı ciddi olarak düşünmeye başladı.