AB Bakanı Ömer Çelik, Reuters'a özel bir röportaj verdi ve önemli açıklamalarda bulundu.

Çelik'in gündeminde Türkiye'nin AB'ye kabul süreci ve Türkiye'de bulunan mülteciler vardı. Bakan Çelik, AB tarafından yapılacak olan "ayrıcalıklı üyelik ve benzeri" tekliflerin ciddiye alınmayacağını ifade ederken, "Türkiye'ye böyle bir plan teklif bile edilemez" diye konuştu.

[old_news_related_template title="Fırtına Avrupa'yı vurdu! İnsanlar uçtu, TIR'lar devrildi..." desc="Kuzey Avrupa'yı etkisine alan şiddetli rüzgarlar ve fırtına 4 kişinin ölümüne neden oldu. Hollanda'da kaydedilen görüntülerde bazı vatandaşların rüzgarın etkisiyle yuvarlandığı, hatta köprüden geçmekte olan bir kamyonun rüzgarın etkisiyle devrildiği görülüyor. " image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2018/01/uctu.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2018/dunya/firtina-avrupayi-vurdu-insanlar-uctu-tirlar-devrildi-2180483/"]

Ömer Çelik, AB'nin mülteciler için vereceğini taahhüt ettiği 3 milyar euroluk yardımı hatırlatırken Türkiye'ye verilen sözlerin tutulmadığının altını çizdi. "Yardım konusunda ilerleme olmuyor, AB üyeliğinde yeni fazların görüşmesine başlanmadı ve Türkiye-AB arasında yeni bir gümrük birliği anlaşması hakkında da hiçbir gelişme yaşanmıyor" diye konuşan Çelik, "Teknik olarak bu anlaşmayı sürdürmemizin bir manası yok" ifadelerini kullandı.