Geçtiğimiz aylarda Ukrayna'yı birbirine katan ve destekçileri sayesinde gözaltına alınmaktan kurtulan ve bir süre önce intihar girişiminde bulunan Ukraynalı muhalefet lideri Mikheil Saakashvili'nin başkent Kiev'de gözaltına alındığı açıklandı.

[old_news_related_template title="Eski Gürcistan lideri Saakaşvili intihar giriminde bulundu" desc="Ukrayna Güvenlik Servisi (SBU), eski Gürcistan Devlet Başkanı ve Odessa Valisi, şimdi de Yeni Güç Hareketi’nin lideri olan Mihail Saakaşvili’nin evine baskın yaptı. Kaçmaya çalışan Saakaşvili, güvenlik güçlerini evinin çatısından atlamakla tehdit etti, daha sonra da gözaltına alındı." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2017/12/basliksiz-1-46.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2017/dunya/son-dakika-eski-gurcistan-lideri-saakasvili-intihar-giriminde-bulunuyor-2118703/"]

Açıklama Gürcü muhalifin resmi Facebook sayfasında duyuruldu.

Facebook üzerinde yapılan paylaşımda, "Maskeli kişiler Mikheil Saakashvili'yi kaçırdı. Kaçıranların beyaz renkli bir kamyoneti vardı" ifadesini kullandı. Yapılan açıklamada, yüzü maskeli kişilerin özel asker timi olduğundan şüphe edildiği belirtildi.

[old_news_related_template title="Kiev'de Saakaşvili meydan muharebesi" desc="Gürcistan eski cumhurbaşkanı ve Ukrayna'da muhalefetteki 'Yeni Güçler Hareketi'nin lideri Mihail Saakaşvili'nin başkent Kiev'de düzenlediği protesto gösterisinde Saakaşvili taraftarları, polisle çatıştı." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2017/12/saakasvili-1.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2017/dunya/kievde-saakasvili-meydan-muharebesi-2136164/"]

Muhalefet liderinin sözcüsü, saldırganların yeşil kamuflaş giydiğini aktarırken, Saakashvili'nin nereye kaçırıldığına dair bir bilgi gelmediğini ifade etti.