Türkiye'nin Afrin'de başlattığı "Zeytin Dalı Harekatı" YPG'yi adeta çıldırttı. Daha 1 ay önce Deyrizor'da Rus askeri yetkililerle görüşen ve "IŞİD’e karşı mücadelede dostlarımızla, ortak bir operasyon odası ve komutanlık oluşturulması için hazır olduğumuzu duyuruyoruz” diye konuşan teröristler, harekatın başlamasından sonra "Rusya bize ihanet etti" açıklamasında bulundu.

[old_news_related_template title="Afrin operasyonundan görüntüler" desc="Türk Silahlı Kuvvetleri'nin Adana'daki İncirlik Üssü ve Diyarbakır 8. Ana Jet Üs Komutanlığı'nda havalanan 72 savaş uçağının hava saldırısıyla başlattığı 'Zeytin Dalı' harekatı son hızıyla sürüyor. " image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2018/01/880afrin.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2018/gundem/afrin-operasyonundan-goruntuler-2184171/"]

Londra merkezli Şark el Awsat gazetesine konuşan YPG'li yetkili, "Ruslar Türkiye'nin Afrin operasyonuna izin vererek bize ihanet etti" ifadelerini kullandı.

[old_news_related_template title="Afrin'den son dakika haberleri peş peşe geliyor! Temizliğe başladık" desc="Mehmetçik dün Suriye sınırını geçerek Afrin’e kara harekatı başlattı... Bölge, ABD’nin maşası olan PKK-YPG ile IŞİD’den temizlenecek. Top ve tanklarımız bölgenin Kandil’i olarak bilinen ve tünellerle depoların bulunduğu Parsa Dağı’nı yerle bir etti... YPG’nin elindeki 9 köy alındı. İşte Zeytin Dalı harekatından son dakika gelişmeleri..." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2018/01/afrin-operasyonu-tanklar-880-dha.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2018/gundem/afrine-girdik-temizlige-basladik-son-dakika-haberleri-2184184/"]
YPG: RUSYA AFRİN HAVA SAHASINI TÜRKLERE AÇTI

YPG'nin iskeletini oluşturduğu Suriye Demokratik Güçleri'nden Rusya'ya salvolar devam ediyor. SDG yetkilileri bir basın toplantısı düzenleyerek, Rusya'yı askerlerini bölgeden çekerek Afrin hava sahasını Türkiye'ye bırakmakla suçladı.