15 tatilin gelmesiyle öğrenciler rahat bir nefes aldı ve tatilin tadını çıkarıyor. Şimdi merakla araştırılan soru ise yarı yıl tatilinin kaç gün süreceği ve ne zaman sonlanacağı. 15 tatil ne zaman bitecek? Bazı internet sitelerinde haberleştirilen 15 tatil uzayacak iddiaları ne kadar gerçeği yansıtıyor? İşte öğrencilerin ve velilerin merakla arşatırdığı sorular ve cevapları...

15 TATİL KAÇ GÜN SÜRECEK? UZAYACAK MI?

Yarı yıl tatili geldi. Yarı yıl tatili 22 Ocak 2018 – 2 Şubat 2018 tarihleri arasında olacak. Adı sürekli 15 tatil olarak anılan yarı yıl tatili 22 Ocak, 5 Şubat tarihleri arasında olacak ve öğrenciler tam 16 gün tatil yapacak. Sosyal medya paylaşımları sebebiyle ortaya çıkan okulların daha fazla ara tatil yapacağına ilişkin haberlerin ise asılsız çıktığı öğrenildi. Yaz tatilinin uzaması beklenmiyor.

karne_iha

15 TATİLDE NELER YAPMALI?

Millî Eğitim Bakanlığı Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Genel Müdürü Celil Güngör, 2017-2018 eğitim öğretim yılının birinci döneminin yarın sona ermesi dolayısıyla öğrencilere önerilerde bulundu.

Yoğun bir eğitim öğretim dönemini tamamlayarak tatile hazırlanıldığını ifade eden Güngör, öğrencilere yönelik “Karnelerinizi alacak, bir dönemin çalışmalarının ilk sonuçlarını göreceksiniz. Karne notları ne başarının ne de başarısızlığın biricik göstergesidir. Öğrenme sürecindeki eksiklerimizi ve öğrenme biçimlerimizi gözden geçirme fırsatıdır” dedi.

“Veliler, öğrenciler ve öğretmenler olarak, karnelerimizden kaba bir başarı ya da başarısızlık sonucu çıkarmaktan öte, kendine yetebilen toplumsal duyarlılıkları gelişmiş, değerlerini günlük hayatına yansıtabilen kişilikler inşa edebilmeyi hedeflemeliyiz.” değerlendirmesini yapan Güngör, “Unutmayalım ki bilgi eksikliğinin telafisi mümkün ama kişilik inşasının eksikliğinin telafisi kolay değildir” dedi.

TATİLİ NASIL DEĞERLENDİRECEĞİNİ KENDİNİZ KEŞFEDİN

Tatilin, kişiye ait zaman anlamına geldiğini ifade eden Güngör, “O zamanı kendinizi geliştirmek için nasıl değerlendirmeniz gerektiğini sizler keşfetmelisiniz. Zamanınızı değerlendirmeyi keşfederken, kendinizi keşfetmeye yönelik bir adım da atmış olacaksınız.” diye konuştu.

Güngör, öğrencilere şu sözlerle seslendi: “Günlük hayatımızın yoğun teknolojik kuşatmışlığından ve psikolojik baskılarından uzaklaşarak zamanınızın sahibi olabilmeyi, her bir saniyesini kendinizin kullanabilmesini başarmak çok değerli bir tecrübe olacaktır. Dinlenmek, çevremize, kentimize, mahallemize, sokağımıza yönelik ilgi ve merakınızı nitelikli biçimde dolduracak hobiler, meşguliyetler edinmek tatilinizin verimliliğini yükseltecektir. Kendiniz ve çevrenizle uyumlu ve barışık kişiliğinizi inşa edebileceğiniz bir fırsata dönüştürülen tatilin, ders başarısını da olumlu etkileyeceğini unutmayalım.”