Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, son dakika açıklaması yaptı.  Bakan Yılmaz, Bursa’nın Yıldırım ilçesindeki Elmasbahçeler Salih Şeremet Ortaokulunda yapımı tamamlanan 18 eğitim kurumunun toplu açılış törenine katıldı. Yılmaz, 20 bin öğretmen alınacağını açıkladı. Peki öğretmen alımı ne zaman gerçekleştirilecek?

"20 BİN ÖĞRETMEN ALIMI GERÇEKLEŞTİRECEĞİZ"

Açılış töreninde konuşan kendi dönemlerinde 584 bin öğretmen ataması gerçekleştirdiklerini ifade eden Yılmaz, "Bugün gördüğümüz her 3 öğretmenden 2’sinin bizim dönemimizde ataması gerçekleştirildi ve özlük haklarını da kısmen iyileştirdik. Haftada 15 saat ek dersle birlikte 2002’de öğretmenimize verilen toplam aylık 635 lirayken bugün 4 bin TL’ye yaklaşmış durumdadır. Önümüzdeki ay duyurusuna çıkacağız. 20 bin öğretmen alımını gerçekleştireceğiz. İnanıyoruz ki yeni öğretmenlerle birlikte eğitim ailemizi daha da güçlendirip 18 milyon evladımızı, üniversitelerle birlikte 25 milyon evladımıza hak ettikleri nitelikli ve kaliteli eğitimi vereceğiz" dedi.

Bakan Yılmaz, öğretmen alımları için kesin bir tarih belirtmedi.

İsmet Yılmaz,  "Bakın 2002’de kızlar için ilköğretimde okullaşma oranı net yüzde 88’di. Bugün ilkokulda yüzde 91, ortaokulda net yüzde 95’tir. Ortaöğretimde yüzde 42’ydi okullaşma oranı, bugün yüzde 82’dir. Yüzde 100’den daha fazla artış vardır. Dolayısıyla okul çağında olan kızlarımızın hepsi lisede, yüksek öğretimde yüzde 12’ydi 2002’de, şimdi biz yüzde 44 kızlarımıza yüksek öğretimde eğitim sağlıyoruz. 12’ye Türkiye’yi getirenler şimdi bizleri eleştiriyorlar. Eleştiriler doğru değildir" dedi.

Kızların yüksek öğretimde okullaşma oranının erkeklerden daha fazla olduğunu belirten Yılmaz, "2002’de her 100 kişiden 12’si yüksek öğretime devam ederken, şimdi her 100 kişiden 42’si okula devam ediyor. Erkeklerde bu oran yüzde 40, kızlarda bu oran yüzde 44’tür" diye konuştu.

[old_news_related_template title="2018 öğretmen maaş zammı ne kadar oldu? İşte memurların 2018 zam oranı" desc="Öğretmenlerin meraklı bekleyişi sona erdi. Enflasyon rakamlarının açıklanmasının ardından öğretmenlerin, memurların ve emeklilerin maaşlarına zam yapıldı. Peki öğretmen maaşları ne kadar oldu? İşte memurların ve öğretmenlerin 2018 maaş zammı..." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2018/01/ogretmen4_shutter.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2018/ekonomi/2018-ogretmen-maas-zammi-ne-kadar-oldu-iste-memurlarin-2018-zam-orani-2158955/"]
PİLOT OKULLAR BELİRLENDİHaftada 15 saat yabancı dil dersi verildiğini dile getiren Bakan Yılmaz, şöyle devam etti:"Türkiye’deki pilot okulları belirledik. Yaklaşık 130 bin öğrencimize bu yıl haftada 15 ders saati yabancı dil eğitimi veriyoruz. İnşallah önümüzdeki yıllarda bunu yaygınlaştıracağız. Özel yetenekli çocuklara eğitimler veriyoruz ama bunlar için özel bir okul uygulaması yoktu. İlk defa bu yıl 30 tane ortaokul, 30 lisede sınavlar esas alınarak, tüm Türkiye’de 60 öğrenciyi bir araya getirerek İstanbul’da araştırma ve uygulama okulu kurduk. Önümüzdeki yıllarda bu okulları Ankara, İzmir ve Türkiye’nin diğer taraflarında da yaygınlaştıracağız. Her kimin eğitim bakımından ne ihtiyacı varsa onları karşılayacağız."İHA