ÖSYM 2017-TUS yerleştirme sonuçlarını açıkladı. ÖSYM tarafından yapılan açıklamada 2017-TUS (Sonbahar Dönemi) yerleştirme işlemlerinin tamamlandığı duyuruldu. İşte ÖSYM'nin açıklaması ve  ÖSYM TUS yerleştirme sonuçları sorgulama ekranı...

ÖSYM TUS YERLEŞTİRME SONUÇLARI SORGULAMA EKRANI

ÖSYM "2017-TUS (Sonbahar Dönemi) yerleştirme işlemleri tamamlanmış olup adaylar yerleştirme sonuçlarına 16 Ocak 2018 günü saat 16:55’den itibaren ÖSYM'nin https://sonuc.osym.gov.tr internet adresinden T.C. Kimlik Numaraları ve şifreleri ile erişebilir. Adaylara saygıyla duyurulur." açıklamasında bulundu.

TUS: Tıpta Uzmanlık Eğitimi Giriş Sınavı

1219 sayılı Tababet ve Şuabatı San'atlarının Tarzı İcrasına Dair Kanun, 26 Nisan 2014 tarihli ve 28983 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe giren Tıpta ve Diş Hekimliğinde Uzmanlık Eğitimi Yönetmeliği (TUEY), Yükseköğretim Kanunu ve ilgili yönetmeliklerin hükümleri çerçevesinde Sağlık Bakanlığı Eğitim ve Araştırma Hastanelerinde ve üniversitelerin tıp fakültelerinde tıpta uzmanlık eğitimi görmek isteyen adayların seçme işlemleri Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığı (ÖSYM) tarafından yürütülmektedir.

Yeterlik ve yarışma esaslarına dayanan uzmanlık eğitimi giriş sınavlarında adayların, tıp alanındaki temel kavram, ilke ve yöntemleri tanıma, kavrama; bu kavram, ilke ve yöntemler ile düşünme ve bunları belli durumlara uygulama yetilerini yoklayan sorular bulunmaktadır. Mesleki Bilgi Sınavının amacı bu sınav sonucuna göre tıpta uzmanlık eğitimine kabul edilecek adayları seçerek tercihlerine göre mevcut kontenjanlara yerleştirmektir.