10 Şubat'ta ter döken sürücü adayları ehliyet sınav sorularını ve cevaplarını merak ediyor.  Milli Eğitim Bakanlığı ehliyet sınav sonuçlarının 22 Şubat tarihinde açıklanacağını duyurdu. Adaylar da sınav sonuçlarına 9 gün kala puanlarını öğrenmek için ehliyet sorularını bekliyor. Milli Eğitim Bakanlığı saat 13.00 itibari ile ehliyet sınav sorularını yayımladı. İşte soru ve cevap anahtarı...

EHLİYET SINAV SORULARI AÇIKLANDI!

MEB ehliyet sınavının ardından soruları ve cevaplarını genel olarak 3 gün içinde açıklıyor. Ehliyet sınavı ile aynı gün yani 10 Şubat 2018'de yapılan Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Görevde Yükselme Sınavı Soru ve Cevap Anahtarları yayımlanması ile birlikte ehliyet sorularının da bugün açıklanması bekleniyor.

MEB 10 ŞUBAT EHLİYET SINAVI SORULARI SAYFASI

EHLİYET SINAVI SONUÇLARI NASIL SORGULANACAK?

Ehliyet sınavı sonuçlarına aşağıdaki link üzerinden ulaşılabilecek, ehliyet sınavı sonuçları internet üzerinden yayınlanır yayınlanmaz, aşağıdaki linke tıklayarak TC kimlik numaranız ve güvenlik kodunu girerek sınav sonuçlarına ulaşabilirsiniz.

EHLİYET SINAVI SONUÇLARI SORGULAMA LİNKİ

BARAJ PUANI KAÇ?

12 tanesi ilk yardım, 23 tanesi trafik, 9 tanesi motor, 6 tanesi trafik adabı soruları olmak üzere toplam 50 sorudan yapılan ehliyet sınavına katılan sürücü adayları baraj puanını araştırıyor. Bu 50 sorudan 35 doğru yapanlar, bir sonraki direksiyon sınavına girmeye hak kazanacak. Yazılı sınavda baraj puanı 70’dir.
ehliyet880

EHLİYET ALMAK İÇİN GEREKLİ BELGELER

Sürücü belgesi almak isteyen ve gerekli belgeleri tamamlayan kursiyerler, özel motorlu taşıt sürücüleri kursu müdürlüklerine kayıt yaptıracaktır. Kayıt şartları aşağıdaki gibi..

a. A1, A2, F ve H sınıfı sürücü kursları için 17 (on yedi) yaşını bitirmiş olmak.

b. B ve G sınıfları için 18 (on sekiz) yaşını bitirmiş olmak.

c. C, D ve E sınıfları için 22 (yirmi iki) yaşını bitirmiş olmak. ( Üniversitelerin sürücü eğitimi veren yüksekokul ve Türk Silahlı Kuvvetlerinin askerî ihtisas görevleri için subay ve astsubay sınıf okullarında ve uzman Jandarma okullarında açılan sürücü eğitimi kurslarından mezun olanlarda bu şart aranmaz.)

ç. A1, A2, B, C, D, E, F, G ve H sınıfı için en az ilkokul düzeyinde eğitim almışolmak.

d. Pratisyen tabip veya uzman tabip tarafından verilen “sürücü olur” sağlık raporualmış olmak.

e. “Sabıka kaydının olmadığına dair” dilekçeyi kurs müdürlüğüne vermek.

f. Sürücü belgesi süresiz olarak geri alınmamış olmak.

g. Son 6 (altı) ay içinde cepheden çekilmiş 1 (bir) adet vesikalık fotoğrafını Özel MTSK Müdürlüğüne teslim etmek.

ğ. Nüfus cüzdanı fotokopisini Özel MTSK Müdürlüğüne teslim etmek.

Ehliyet sınav soru ve cevap anahtarı adaylar tarafından bekleniyor. Henüz yayınlanmayan MTSKS soruları ve cevapları ne zaman yayımlanacağı da belli değil. Fakat kısa bir zaman içinde yayımlanması bekleniyor. Adaylar soru ve cevaplara bakarak aldığı netleri hesaplamak istiyor. Sürücü adayları bir an önce ehliyetlerine kavuşup direksiyon başına geçmek istiyor. Ehliyet sınavı soruları ve cevapları hakkında detaylı bilgiye haberimizden ulaşabilirsiniz.