Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi öğrencileri final sınavlarında ter döktü ve sınav sonuçlarının açıklanmasını bekliyor. AÖF sınavlarından çıkan öğrencilerin merak ettiği soruların başında ise AÖF soru ve cevapları açıklandı mı ve AÖF sınav sonuçları ne zaman açıklanacak soruları geliyor. Soru ve cevaplara ulaşarak kaç puan aldığını ve geçip geçmediğini merak edeneler Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi final sınavı cevap anahtarı bekliyorlar. Peki sınav sonuçları ne zaman açıklanacak?

AÖF öğrencileri her yıl 3 kez ( vize, final ve bütünleme ) sınava girmekte ve bu sınavlar sonucunda bir üst sınıflara geçmekte ya da geçememektedir. Final sınavı 13-14 Ocak tarihlerinde gerçekleşti. AÖF sınav sonuçlarına göre final sınavından başarılı olamayan öğrenciler bütünleme sınavına katılacak.

AÖF SINAV SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANIR?

AÖF sonuçlarının açıklanması bir süre daha sürecek. Her sınavın ardından “Sonuçlar ne zaman açıklanacak?” konusu gündeme gelirken genellikle AÖF sınav sonuçları 15 gün içinde açıklanıyor.

AÖF SINAV SONUÇ İTİRAZI NASIL YAPILIR?

Sınav sonuçlarına, ilan edilme tarihinden itibaren 3 (üç) işgünü içinde itiraz edilebilir. Bu süre geçtikten sonra yapılan itirazlar dikkate alınmaz. İtirazlar Açıköğretim Fakültesi Merkez Büro Yöneticiliği birimine dilekçe göndererek veya aofbilgi@anadolu.edu.tr adresine e-posta göndererek yapılabilir.

AÖF SORU VE CEVAPLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

AÖF soru ve cevapları yayınlandı. AÖF sınav soru ve cevapları için aşağıdaki linke tıklayınız.

AÖF SORU VE CEVAPLAR

Sınav sonuçlarına, ilan edilme tarihinden itibaren 3 (üç) işgünü içinde itiraz edilebilir. Bu süre geçtikten sonra yapılan itirazlar dikkate alınmaz.  Sınav giriş belgesinde belirtilen yer ve tarihte sınava girmeyen öğrenciler için başka bir yerde veya zamanda mazeret sınavı açılmaz. Her ne sebeple olursa olsun sınav hakkının saklı tutulması mümkün değildir.

TUTUKLU VE HÜKÜMLÜ ÖĞRENCİLERİN SINAVLARI

Açıköğretim Fakültesi'nin (AÖF) final sınavına giren öğrenciler bugün ve yarın AÖF sınavlarına girecek. AÖF sınavlarından çıkan öğrencilerin merak ettiği soruların başında ise AÖF soru ve cevapları açıklandı mı ve AÖF sınav sonuçları ne zaman açıklanacak soruları geliyor.  Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi (AÖF) bugün ve yarın AÖF final sınavına giriyor. Her sınav sonrası sınav soru ve cevapları öğrenciler tarafından heyecanla beklenirken sonuçların AÖF soru ve cevapları açıklandı mı? AÖF sınav sonuçları ne zaman açıklanacak?


Tutuklu ve hükümlü öğrenciler, cezaevi ve tutukevlerinde sınava katılmak isterlerse her sınav döneminden bir ay önce (tahliye edilme olasılıkları da düşünülerek) cezaevi müdürlüklerine başvurmak zorundadırlar.

Askerî Cezaevi ve Tutukevlerinde tutuklu ve hükümlü bulunan öğrenciler, Askerî Cezaevi ve Tutukevlerinde sınava katılmak isterlerse konu ile ilgili dilekçeleriyle her sınav döneminden en az iki ay önce (tahliye edilme olasılıkları da düşünülerek) Askerî Cezaevi müdürlüklerine başvurmak zorundadırlar.

Adalet Bakanlığı ve Millî Savunma Bakanlığı sınava gireceklerin listesini Anadolu Üniversitesine bildirmekte olup bu listede yer almayan öğrenciler cezaevlerinde veya tutukevlerinde sınava alınmazlar.

Bunun dışında öğrencilerin, cezaevi müdürlüklerinin ve ilgili savcılıkların doğrudan Anadolu Üniversitesine, ilgili fakültelere veya illerdeki AÖF bürolarına yaptıkları başvurular işleme alınmamaktadır.