Eğitim hayatlarına AÖF üzerinden devam eden öğrenciler Anadolu Üniversitesi'nden gelecek AÖF sınav giriş belgelerine dikkat kesildi. AÖF sınav giriş yerleri AÖF sınavına girecek öğrenciler için çok büyük önem taşıyor. AÖF sınav giriş belgesi henüz yayınlanmadı ancak Anadolu Üniversitesi tarafından kısa süre içerisinde yayınlanması bekleniyor. AÖF sınav giriş yerlerine ulaşmak için haberimizdeki linkten faydalanabilirsiniz. Aşağıdaki link üzerinden AÖF sınav giriş belgenizi yayınlandığı andan itibaren çıkabilirsiniz... AÖF sınavına girerken Nüfus cüzdanı ve Sınav Giriş Belgesi bulundurmak zorunlu, bu belgeler olmadığı takdirde AÖF'e giriş yapılamıyor...

AÖF SINAV GİRİŞ YERLERİ VE SINAV GİRİŞ BELGESİ

4 YANLIŞ BİR DOĞRUYU GÖTÜRÜYOR MU?

Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı tarafından 18/03/2016 tarihli ve 75850160-106-158-16196 sayılı yazısıyla Açıköğretim programları uygulayan üniversitelerin (Anadolu, Atatürk ve İstanbul) ölçme ve değerlendirme faaliyetlerinde uygulama birliğinin sağlanmasında göz önünde bulundurulması gereken hususlar ilgili üniversitelere bildirilmiştir.

Yükseköğretim Kurulu Başkanlığının yazısı gereği, 2016-2017 Öğretim Yılından itibaren Anadolu Üniversitesi Senatosunun 04/11/2015 tarihli ve 8/6 sayılı kararıyla kabul edilen, 04/10/2016 tarihli ve 7/8 sayılı; 22/12/2016 tarihli ve 9/5 sayılı ve 03/01/2017 tarihli ve 1/10 sayılı kararlarıyla değişiklik yapılan; Anadolu Üniversitesi Açıköğretim, İktisat ve İşletme Fakülteleri Öğrenci Değerlendirme Sistemi Esaslarının 4. maddesi; "Çoktan seçmeli sorulardan oluşan test sınavlarında beş şıklı olarak hazırlanan her bir test için doğru cevap sayısından yanlış cevap sayısının dörtte biri çıkartılır. Elde edilen sonuç ile bir sorunun puan değeri çarpılarak sınav notu hesaplanır. Sınav notu sıfırın altındaysa bu not sıfır olarak kabul edilir." şeklinde düzenlenmiştir.

aof-2 sinav giris yerleri

AÖF NEDİR?

Uzaktan öğretim, “öğrencinin iletişim teknolojilerinden yararlanarak öğrenmesini sağlayan” çağdaş bir uygulamadır. Gelişmiş ya da gelişmekte olan pek çok ülkede uygulanmakta olan uzaktan öğretim yoluyla her yaş her gelir ya da her meslek grubundan insanın, üretkenliklerini yitirmeden, öğrenimlerini kendi hız ve kapasitelerine göre ayarlayarak eğitimlerini sürdürdükleri bir sistemdir. Farklı mekânlardaki öğrenci, öğretim elemanı ve eğitim araçlarını iletişim teknolojileri ile bir araya getiren eğitim modellerini kapsayan uzaktan eğitim, çağın teknolojisinden yararlanılmasını sağlayan bir eğitim felsefesidir.

2015-2016 öğretim yılında “Halkla İlişkiler ve Reklamcılık”, “Sağlık Yönetimi”, “Sosyal Hizmet” ve “Yönetim Bilişim Sistemleri” lisans programları yeni açılmıştır.