AÖF'te final heyecanı başladı. Hafta sonu sınava girecek olan öğrenciler sınava nerede gireceklerini merak ediyorlar. Ayrıca 13-14 Ocak 2018 tarihinde gerçekleştirilecek sınavlara katılacak öğrencilerin sınav giriş belgesine ihtiyaçları bulunuyor. AÖF sınav giriş belgesi olmayan öğrenciler, sınavlara katılamıyor.

AÖF öğrencileri her yıl 3 kez ( vize, final ve bütünleme ) sınava girmekte ve bu sınavlar sonucunda bir üst sınıflara geçmekte ya da geçememektedir. Güz dönemi final içinde sayılı günler kaldı. Öğrencilerin sınava giderken yanlarından mutlaka sınav giriş belgeleri ile kimliklerini bulundurmaları gerekiyor. Ayrıca öğrenciler ikametlerinin bulunduğu ilçelere göre yaşadıklar il sınırları içinde farklı il ve okullara yönlendiriliyor.

aof

AÇIKÖĞRETİM'DE DERS TAKİBİ NASIL YAPILIR?

Anadolu üniversitesi bünyesindeki “aof e-ogrenme “ sitesinde ve diğer onlarca forum sitelerinde dersler ve sınavlarla ilgili destek verilmektedir. Anadolu üniversitesinin her ilde bürosu bulunmaktadır, bu bürolarda öğrencilere her konuyla ilgili destek verilmekte, gerekli olan tüm ders kitapları ücretsiz olarak temin edilmektedir.

AÖF SINAV GİRİŞ YERLERİ SORGULAMA EKRANI

Not: Bağlantı linkine tıkladıktan sonra açılacak olan Anadolu üniversitesi resmi internet sitesinden Öğrenci Girişi sekmesini  kullanmanız gerekiyor. Gerekli kişisel bilgileri verdikten sonra sınava nerede gireceğinizi öğrenebilirsiniz

[old_news_related_template title="2018'de bayram tatili kaç gün? İşte 2018 resmi tatil günleri ve bayram tarihleri..." desc="Yeni yılda vatandaşlar yeni yılın resmi tatil günlerini merak ediyor. 2018 yılında hangi resmi tatil hangi güne denk geliyor sorusunu soran vatandaşlar, bayram tatillerinin de kaç gün olacağını ve hangi tarihlere denk geleceğini araştırıyor. Bu sene tatiller konusunda bieraz kısır bir yıl geçireceğiz işte detaylar..." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2018/01/resmi-tatil-gunleri-2018.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2018/gundem/2018de-bayram-tatili-kac-gun-iste-2018-resmi-tatil-gunleri-ve-bayram-tarihleri-2166203/"]

LİSANÜSTÜ EĞİTİM ALANLAR RAHAT BİR NEFES ALACAK

Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Sistemi Uzaktan Eğitim Programları kapsamında lisansüstü eğitim alan öğrenciler, sınavlarını bulundukları illerde yapabilecekler.
Anadolu Üniversitesi uzaktan öğretim yoluyla yürütülen Sosyal Bilimler Enstitüsü; Uzaktan Öğretim, Konaklama İşletmeciliği, Kurumsal İletişim, Bankacılık ve Finans ile Fen Bilimleri Enstitüsü; Uzaktan Algılama ve Coğrafi Bilgi Sistemleri, Kentleşmede Risk Yönetimi ve Çevre Yönetimi Tezsiz Yüksek Lisans programlarının 2017-2018 Güz dönemi dönem sonu sınavları gerçekleştirildi. Eskişehir'in yanı sıra ilk kez 30 farklı ilde AÖF bürolarında ve Anadolu Üniversitesi Yunus Emre Kampüsü Kongre Merkezinde bulunan dersliklerde düzenlenen sınavlar, 30 Aralık Cumartesi günü iki oturum halinde yapıldı.

Öğrenciler sınavlara bulundukları illerde girecek

Anadolu Üniversitesi tarafından yapılan yenilik, öğrencilere bulundukları illerdeki AÖF salonlarında sınava girebilme imkânı lisansüstü eğitim için önemli bir kolaylık sağlıyor. Şimdiye kadar yapılan sınavlara öğrenciler sadece Eskişehir’de girebilirken bundan sonra öğrenciler bulundukları illerde girebilecekler. Gözetimli yapılacak dönem sonu sınavlarının düzenleneceği il sayısı öğrenci taleplerine göre artabilecek. Öğrenciler kayıt aşamasından gözetimli sınavlara kadar bulundukları illerden, işlerinden geri kalmadan ve ailelerinden ayrılmadan yüksek lisans eğitimlerine devam edebilecekler.
Öte yandan, 2017-2018 Bahar dönemi Uzaktan Öğretim Tezsiz Yüksek Lisans başvuruları 2-19 Ocak tarihleri arasında alınacak. Detaylı bilgiler Anadolu Üniversitesi Web Sitesi duyurularında yer alan “2017-2018 Öğretim Yılı Bahar Dönemi Lisansüstü Duyurusu”ndan erişilebiliyor.