Öğrencilerin merakla beklediği son dakika VGM haberi geldi. 2017- 2018 VGM başbakanlık burs sonuçları açıklandı. Adaylar sonuç sayfasını kilitledi. Peki VGM burs başvuru sonuçları nasıl öğrenilir? VGM başbakanlık bursları ne kadar? İşte Başbakanlık Vakıflar Genel Müdürlüğü bursları hakkında bilinmesi gerekenler...

VGM BURS SONUÇLARI SORGULAMA EKRANI

2017-2018 eğitim dönemi yükseköğrenim burs başvuru değerlendirmeleri tamamlanarak sonuçlar açıklandı. Burs almaya hak kazanan yükseköğrenim öğrencileri bursları işlemlerinin tamamlanmasının ardından Ekim 2017 ayından itibaren geriye dönük olarak ödenecek.

VGM burs sonuçları açıklandı, yukarıdaki linki tıklayarak ya da  www.vgm.gov.tr adresi üzerinden öğrenciler sonuçları görüntüleyebilecekler. VGM sorgulama ekranına TC kimlik no, ad soyad, doğum tarihi ve baba adı girerek sonuçları görüntüleyebilirsiniz.

BAŞBAKANLIK BURSU ÜCRETLERİ NE KADAR OLACAK?

KYK bursunda faydalanmayan öğrencilerin başvurup değerlendiriliği VGM başvuru sonuçları, vatandaşlar tarafından araştırılmaya başlandı. Lisans eğitimi alan öğrencilere aylık 250 liralık bir destek verecek. Burslar Ekim 2017 ayından itibaren geriye dönük olarak ödenecek.

KİMLER BURSLARDAN YARARLANAMAYACAK?

Vakıflar Genel Müdürlüğü Yükseköğrenim Burs Yönetmeliğinin “Burs Verilmeyecek Öğrenciler” başlıklı 5. Maddesinin (1) fıkrasına göre; Sürekli bir işte çalışarak en az asgari ücret düzeyinde ücret alan veya gelire sahip öğrencilere, Yabancı uyruklu öğrencilere, Polis Akademisi ile askeri okul öğrencilerine, Ek süre öğrenim gören öğrencilere, Yüksek lisans ve doktora öğrencilerine, Kamu kurumlarından karşılıksız eğitim yardımı ve burs alan öğrencilere. Genel Müdürlükten muhtaç aylığı alan öğrencilere yükseköğrenim bursu verilmez. Ancak aynı maddenin (2) fıkrasına göre; Genel Müdürlüğün bağlı olduğu Bakanın onayı ile Türkiye'ye eğitim için gelmiş yabancı uyruklu öğrencilere Genel Müdürlükçe belirlenecek burs kontenjanının %5'i kadar kontenjan ayrılarak burs verilebilir.