Dikey Geçiş Sınavı'nı merakla bekleyen öğrencilerin yeni gelişmelerle merak seviyeleri arttı. Dikey Geçiş Sınavı ne zaman yapılacak? DGS başvuruları ne zaman başlayacak ve nasıl yapılacak? DGS'nin bu sene yapılacak sınavının başvuruları ne zaman başlayacak? Dikey Geçiş Sınavı için başvuru yapacak öğrenciler DGS başvuru tarihlerini merakla araştırıyor. İşte ÖSYM'nin DGS için verdiği tarihler...

DGS'DE YENİ SİSTEM İÇİN NELER SÖYLENDİ?

DGS'de yeni sistemle beraber sınavların tüm Türkiye'ye yayılmasını öğrencilerin bir çoğu memnuniyetle karşılarken sosyal medya siteleri üzerinden yapılan paylaşımlarda kontenjan artırımı talebi dikkat çekti.





dgs ne zaman

KAYIT İÇİN GEREKLİ BELGELER NELERDİR?

-Ön Lisans diplomasının aslı ya da yeni tarihli mezuniyet belgesi,

-Onaylı transkript (not dökümü – 2 suret, 1 sureti onaylı)

-Onaylı ders içerikleri (2 suret, 1 sureti onaylı)

-6 adet 4,5 cm X 6 cm boyutunda fotoğraf (son altı ay içinde çekilmiş olması gerekir)

-Askerlik Durum Belgesi (1995 ve daha önceki yıllarda doğmuş erkek adaylar için, askerlik şubelerinden alınacak.)

-Nüfus Cüzdan Fotokopisi (Nüfus cüzdanı görülmek koşulu ile)

-2018-DGS sonuç belgesinin internet çıktısı

DGS NE ZAMAN?

DGS'nin başvuru tarihleri 16 Mayıs 2018 ile 24 Mayıs 2018 tarihleri arasında olacak. DGS'ye girmeye hak kazanan öğrenciler için sınav 8 Temmuz 2018 tarihinde yapılacak. Sonuçlar ise 2 Ağustos 2018 tarihinde açıklanacak. Sınavda adaylara yönelik sayısal ve sözel bölümlerden oluşan bir yetenek testi uygulanacak ve her test 120 sorudan oluşacaktır. Sınavda uygulanacak test, lisans öğrenimindeki başarıda etkili olan sayısal ve sözel içerikli akıl yürütme becerilerinin ölçülmesi amaçlanmaktadır.