İlk dönem karnelerini karne gününden önce hesaplamak isteyen öğrenciler ve öğrenci velilerinin gözü e-Okul'daki en güncel not bilgilerinde. Son günlerde öğrenciler ve veliler e-Okul sistemine sık sık giriş yapıyor. 15 tatile az bir zaman kala devamsızlık, sınav sonuç, karne not bilgileri merak ediliyor. MEB tarafından velilerin bilgilendirilmesi için geliştirilen e Okul VBS giriş nasıl yapılır? Öğrenciler e Okul giriş işlemi nasıl yapılır diye araştırmalarına devam ediyor. Haberimizde e Okul giriş işlemi ve e-Okul hakkında ayrıntılı bilgileri derledik.

E-OKUL GİRİŞ NASIL YAPILIR?

E-Okul’a giriş, e-okul.meb.gov.tr internet sitesi üzerinden yapılır. Giriş için; Veli Bilgilendirme Sistemi ve E-Okul Yönetim Bilgi Sistemi seçenekleri bulunur. E-Okul Yönetim Bilgi Sistemi’nden öğretmenler okuldan aldıkları şifreyle giriş yapabilir.

Aşağıdali linkten e- Okul sistemine giriş yapabilirsiniz

E-OKUL GİRİŞ- E OKUL VBS GİRİŞ

E OKUL VBS GİRİŞ NASIL YAPILIR?

E-Okul Veli Bilgilendirme Sistemi giriş işlemi  e-okul.meb.gov.tr internet sitesi üzerinden yapılır.Veli Bilgilendirme Sistemi’nden de öğrenciler ve veliler, öğrenci T.C. kimlik numarası ve okul numarası ile giriş yapabilir.

e-okul-giris

E-OKUL İLE HANGİ SORGULAMALAR YAPILIR?

e-Okul ile birçok sorgulama işlemleri yapılabilir. Bunların arasında;

Devamsızlık sorgulama

Yazılı sonuçları

Sözlü sonuçları

Karne notları

Haftalık ders programları

E-OKUL NOT SORGULAMA NASIL YAPILIR?

e-Okul Veli Bilgilendirme Sistemi'ne başarılı bir giriş yaptıktan sonra sol menüde yer alan “Not Bilgisi” seçeneğine tıklayın. Bu seçeneğe tıkladıktan sonra açılan pencerede öğrencinin not bilgilerine erişim sağlayabilirsiniz. Not bilgileri arasında öğrencinin yazılı ve sözlü sınavlardan aldığı notlar, performans/proje ödevinden aldığı notlar gibi notlar ve ortalamalar yer almaktadır.

MEB MOBİL BİLGİ SERVİSİ NEDİR?

MEB Mobil Bilgi Servisi Milli Eğitim Bakanlığı veri tabanında yer alan öğrenci bilgilerinin SMS yolu ile de takip edilebildiği bir servistir.

MEB Mobil Bilgi Servisi kapsamında e-okul yönetim sisteminde üretilen;

Devamsızlık Bilgileri,
Sınav Sonuç Bilgileri,
Sınav Tarihleri,
Karne Notları,
Diploma Notu,
Proje Bilgileri,
Kayıt Alınması / Silinmesi Bilgisi,
Nakil Bilgisi,
Vb.

bilgilere mobil ortamdan SMS ile ulaşılması sağlanacaktır. Hazırlanan SMS servisi ile e-Okul yönetim sisteminin yanı sıra,

Açıköğretim Ortaokulu öğrencilerinin:

Sınav Sonuç Bilgilerini,
Sınav Yeri ve Sınav Tarihi Bilgilerini,
Ders Seçimi Bilgisini,
Sınav Merkezi Değişiklik Bilgisini,
Mezuniyet ve Diploma Notu Bilgilerini,
Yeni Sistem Kullanıcı Bilgilerini,
Bağlı Olduğu Okul Değişikliği ya da Atanma Bilgisi,
Vb.

Açıköğretim Lisesi öğrencilerinin,

Sınav Sonuç Bilgilerini,
Sınav Yeri ve Sınav Tarihi Bilgilerini,
Ders Seçimi Bilgisini,
Sınav Merkezi Değişiklik Bilgisini,
Mezuniyet ve Diploma Notu Bilgilerini,
Diploma Gönderim Bilgisi,
Yeni Sistem Kullanıcı Bilgilerini,
Öğrenci Genel Durum Bilgisi,
Kayıt Yenileme Tarihi Bilgisi,
Vb.

bilgilerine de mobil ortamdan SMS yoluyla ulaşılacaktır.

Servise üye olan kullanıcılar bilgileri otomatik olarak alabilirler. Ayrıca, ister üye olarak ister üye olmadan sorgulama yapılarak birçok bilgiye ulaşılabilir.

MEB MOBİL BİLGİ SERVİSİ'NDEN KİMLER YARARLANABİLİR?

Yurtiçinde yaşayan ve okul kaydı aktif olan tüm öğrenci ve öğrenci velileri MEB Mobil Bilgi Servisi’nden yararlanabilmektedir.

MEB MOBİL BİLGİ SERVİSİ'NE NASIL ÜYE OLABİLİRİM?

Üye olmak için cep telefonunuzdan, eğitim bilgilerini almak istediğiniz öğrencinin, TC Kimlik Numarasını yazarak 8383’e göndermeniz yeterlidir.

MEB Mobil Bilgi Servisi’ne SMS yoluyla üye olabilirsiniz. Üye olmak için cep telefonunuzdan, eğitim bilgilerini almak istediğiniz öğrencinin, TC Kimlik Numarasını yazarak 8383’e göndermeniz yeterlidir.

MEB Mobil Bilgi Servisi’ne şu an için internet üzerinden üye olunamamaktadir.

MEB Mobil Bilgi Servisi’ne bütün GSM Operatörlerinden üye olabilirsiniz. Üye olmak için cep telefonunuzdan eğitim bilgilerini almak istediğiniz öğrencinin TC Kimlik Numarasını yazarak 8383’e göndermeniz yeterlidir.

Aynı telefon hattı üzerinden birden fazla üyelik gerçekleştirebilir miyim?

MEB Mobil Bilgi Servisi için aynı telefon hattı üzerinden birden fazla üyelik gerçekleştirebilirsiniz. Cep telefonunuzdan, eğitim bilgilerini almak istediğiniz her bir öğrenci için, öğrencinin TC Kimlik Numarasını yazarak 8383’e gönderebilirsiniz.