e-Okul yazılı sonuçları, devamsızlık bilgiler, karne notları bu sıralar gündemin en yoğun takip edilen konuları arasında yer alıyor. Dönem biterken e-Okul aramaları yoğunlaştı. “Milli Eğitim Bakanlığı Bilişim Sistemleri” kapsamında kullanılan e okul'da not ve devamsızlık bilgileri gibi öğrenciler için büyük önem taşıyan bilgiler yer alıyor. e-Okul'a giriş yaparak öğenciler ve veliler karneleri almadan önce karne notu detaylarına ulaşabilecekler. Öğrencilerin ve velilerin ilgiyle takip ettikleri e-Okul yazılı sonuçları ve devamsızlık bilgileri için haberimizdeki e Okul giriş bağlantısından faydalanabilirsiniz. İşte e-Okul giriş sistemi...

E-OKUL GİRİŞ: VELİ BİLGİLENDİRME SİSTEMİ

ÖĞRENCİLERİN KAÇ DEVAMSIZLIK HAKKI VAR?

Lise öğrencilerinin en çok merak ettiği konulardan birisi ise bir eğitim yılı içerisinde kaç gün devamsızlık haklarının olduğu sorusudur. Bundan bir önceki yönetmeliğe göre lise öğrencilerinin 20 gün özürsüz ve 20 gün özürlü olmak ile birlikte 5 gün de okul idaresinin izin verme hakkı ile birlikte toplamda 45 gün devamsızlık hakları bulunuyordu. Ancak yeni yönetmelik doğrultusunda 2016 – 2017 eğitim öğretim döneminde gerçekleşmiş ve 2017 – 2018 yılı eğitim öğretim yılında da gerçekleşecek olan lise öğrencilerinin devamsızlık hakkı özürsüz 10 güne düşürülmüştür.

e okul giris

E-OKUL NOT SORGULAMA NASIL YAPILIR?

e-Okul Veli Bilgilendirme Sistemi'ne başarılı bir giriş yaptıktan sonra sol menüde yer alan “Not Bilgisi” seçeneğine tıklayın. Bu seçeneğe tıkladıktan sonra açılan pencerede öğrencinin not bilgilerine erişim sağlayabilirsiniz. Not bilgileri arasında öğrencinin yazılı ve sözlü sınavlardan aldığı notlar, performans/proje ödevinden aldığı notlar gibi notlar ve ortalamalar yer almaktadır.

TAKDİR TEŞEKKÜR NASIL HESAPLANIR?

E-Okul Veli Bilgilendirme ile öğrencinin sınav tarihleri, haftalık ders programı, nakil durumu, şube yazılı ortalamaları ve devamsızlık bilgisi görülebilir. Öğretmenler de bu bilgileri görebilir ve öğrencilerin not girişlerini sistem üzerinden yapabilir. Sistemde öğrencileri ilgilendiren çeşitli duyurular da ana sayfa üzerinden yapılır. E-Okul ile öğrenciler tarafından dönem sonlarında sürekli merak konusu olan takdir-teşekkür hesaplama işlemi de yapılabilir. Hesaplama işlemi için, öğrencinin tüm ders notlarının öğretmenler tarafından E-Okul sistemine girilmiş olması gereklidir. Tüm notlar girildikten sonra görünür hale gelen yıl sonu başarı puanı ile takdir belgesi mi teşekkür belgesi mi alınacağı hesaplanabilir. Öğrencinin yıl sonu başarı puanı 85,00 – 100 puan aralığında ise takdir belgesi, 70 – 84,99 puan aralığında ise teşekkür belgesi verilir. Okulda üç yıl boyunca takdir belgesi alan öğrenciler, üstün başarı belgesi almaya hak kazanır.süz 10 güne düşürülmüştür.

[old_news_related_template title="15 tatil ne zaman başlayacak? Yarıyıl tatili geliyor! İşte sömestir tatili hakkında merak edilenler" desc="Hem öğrencilerin hem velilerin büyük bir merakla beklediği 15 tatile sadece 4 gün kaldı. MEB çalışma takvimine göre yarıyıl tatilinin ne zaman başlayacağını ve ne zaman biteceğini merak eden öğrenci ve veliler Google üzerinden araştırmalarını sürdürüyor. Peki 15 tatil ne zaman? Yarıyıl tatili ayın kaçında başlayacak? İşte 2018 MEB çalışma takvimi..." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2018/01/15tatil880.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2018/egitim/15-tatil-ne-zaman-baslayacak-yariyil-tatili-geliyor-iste-somestir-tatili-hakkinda-merak-edilenler-2175346/"]