2017-2018 eğitim öğretim döneminin ilk yarısının sonu yaklaştıkça en son sınav notları merakla araştırılıyor.  Hatta öğrenci girişi ile birlikte en fazla ders notları sorgulanıyor. Sisteme öğrencilerin derslerdeki başarı durumu, davranış notları ile yazılı ve sözlü notlar, sisteme öğretmenler tarafından tek tek yüklenir. Öğrencilerin ve velilerin ilgiyle takip ettikleri e-Okul yazılı sonuçları ve devamsızlık bilgileri için haberimizdeki e Okul giriş bağlantısından faydalanabilirsiniz. Ayrıca karne dönemi yaklaşırken takdir teşekkür puanları da büyük önem taşıyor. Dönem sonu notlarına göre takdir mi teşekkür mü alacaklarını merak eden öğrenciler e Okul'dan bu konuda da bilgi alabilecek.

E-OKUL İLE HANGİ SORGULAMALAR YAPILIR?

e-Okul ile birçok sorgulama işlemleri yapılabilir. Bunların arasında;

Devamsızlık sorgulama

Yazılı sonuçları

Sözlü sonuçları

Karne notları

Haftalık ders programları

E-OKUL NOT SORGULAMA NASIL YAPILIR?

e-Okul Veli Bilgilendirme Sistemi’ne başarılı bir giriş yaptıktan sonra sol menüde yer alan “Not Bilgisi” seçeneğine tıklayın. Bu seçeneğe tıkladıktan sonra açılan pencerede öğrencinin not bilgilerine erişim sağlayabilirsiniz. Not bilgileri arasında öğrencinin yazılı ve sözlü sınavlardan aldığı notlar, performans/proje ödevinden aldığı notlar gibi notlar ve ortalamalar yer almaktadır.

E-OKUL GİRİŞ: VELİ BİLGİLENDİRME SİSTEMİ

E-Okul YÖNETİM BİLGİLENDİRME SİSTEMİ

E-okul yönetim bilgilendirme sistemi içinse ana sayfada yer alan yönetici bölümü kullanılır. Bu bölüm ile ilgili yapılacak girişlerle birlikte yönetim bilgi sistemi açılmakta ve yetili kişiler ekran üzerinden seçim yaparak bilgi girişini gerçekleştirebilir. Özellikle yönetim bilgi sisteminde öğretmenlerin yapacağı girişler son derece önem taşır. Öğrenci ve velilerin ulaşmak istediği en önemli veriler öğretmenler tarafından sisteme girilir. Sistem sürekli denetlenmekte, bu nedenle öğretmenler herhangi bir aksilik yaşanmaması için yönetim bilgilendirme sistemi üzerinden gerekli işlemleri sık sık yapar.

TAKDİR TEŞEKKÜR NASIL HESAPLANIR?

E-Okul Veli Bilgilendirme ile öğrencinin sınav tarihleri, haftalık ders programı, nakil durumu, şube yazılı ortalamaları ve devamsızlık bilgisi görülebilir. Öğretmenler de bu bilgileri görebilir ve öğrencilerin not girişlerini sistem üzerinden yapabilir. Sistemde öğrencileri ilgilendiren çeşitli duyurular da ana sayfa üzerinden yapılır. E-Okul ile öğrenciler tarafından dönem sonlarında sürekli merak konusu olan takdir-teşekkür hesaplama işlemi de yapılabilir. Hesaplama işlemi için, öğrencinin tüm ders notlarının öğretmenler tarafından E-Okul sistemine girilmiş olması gereklidir. Tüm notlar girildikten sonra görünür hale gelen yıl sonu başarı puanı ile takdir belgesi mi teşekkür belgesi mi alınacağı hesaplanabilir. Öğrencinin yıl sonu başarı puanı 85,00 – 100 puan aralığında ise takdir belgesi, 70 – 84,99 puan aralığında ise teşekkür belgesi verilir. Okulda üç yıl boyunca takdir belgesi alan öğrenciler, üstün başarı belgesi almaya hak kazanır.

e okul

ÖĞRENCİLERİN KAÇ DEVAMSIZLIK HAKKI VAR?

Lise öğrencilerinin en çok merak ettiği konulardan birisi ise bir eğitim yılı içerisinde kaç gün devamsızlık haklarının olduğu sorusudur. Bundan bir önceki yönetmeliğe göre lise öğrencilerinin 20 gün özürsüz ve 20 gün özürlü olmak ile birlikte 5 gün de okul idaresinin izin verme hakkı ile birlikte toplamda 45 gün devamsızlık hakları bulunuyordu. Ancak yeni yönetmelik doğrultusunda 2016 – 2017 eğitim öğretim döneminde gerçekleşmiş ve 2017 – 2018 yılı eğitim öğretim yılında da gerçekleşecek olan lise öğrencilerinin devamsızlık hakkı özürsüz 10 güne düşürülmüştür.

NOT TAKİBİ

Veliler okula gelmeye gerek görmeden çocuklarının tüm not bilgilerini öğrenebilir.Her veli, çocuklarının okuldaki durumları ile ilgili bilgi almak için sisteme giriş yaptıktan sonra not sorgulaması yapabilmekte ve güncel notları öğrenebilir. Bilgi sorgulaması, öğretmenler tarafından yapılacak bilgi girişi sayesinde yapılır. Bu nedenle sistemin arka planındaki bilgi girişinin de düzenli olarak yapıldığı bilinmelidir. Sistemin kullanımı için herhangi bir ücretin alınmaması da sistemin çok daha işler hale gelmesini sağlanır. Öğrenci ve veliler kolay bir şekilde tüm işlemleri ücretsiz bir şekilde yapabilir.

[old_news_related_template title="e Okul giriş: VBS giriş işlemi ile sınav sonuçları, devamsızlık bilgileri sorgulama nasıl yapılır?" desc="Karne günü yaklaşıyor, hem veliler hem de öğrenciler e- Okul sisteminden sınav sonuçları ve devamsızlık bilgilerini sorgulayabiliyor. Veli Bilgilendirme Sistemine giriş yaparak tüm bilgiler kontrol edilebiliyor. Hem dönem sonu notlarını hesaplamak için hem de devamsızlık bilgilerini sorgulamak için e-Okul sistemine giriş yapanlar, en güncel bilgilere ulaşabiliyor. Peki e-Okul VBS giriş işlemi nasıl yapılır? İşte Milli Eğitim Bakanlığı e-Okul sistemi hakkında bilinmesi gerekenler..." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2017/12/e-okul-giris-sistemi.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2018/egitim/e-okul-yazili-sonuclari-veli-bilgilendirme-sistemi-donem-sonu-sinav-sonuclari-ve-devamsizlik-bilgisi-2164573/"]

[old_news_related_template title="15 tatil ne zaman? Yarıyıl tatili yaklaşıyor... (MEB çalışma takvimi)" desc="Uzun maratonun ardından nefes almak isteyen öğrenciler heyecanla 15 tatili bekliyor. bu yıl somestr tatilinin kaç gün olacağını da merak eden öğrenciler Google üzerinden araştırıyor. Öğrenciler yorgunluklarını atıp dinlenebilecekleri yarı yıl tatili tarihini merak ediyor. Sömestır tatili okulların dönem arasında verdiği 2 haftalık tatil anlamına geliyor. Peki 15 tatil ne zaman? İşte MEB çalışma takvimi..." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2017/12/15-tatil-ne-zaman-yari-yil-tatili-ne-zaman.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2018/egitim/15-tatil-ne-zaman-somestr-tatili-kac-gun-olacak-yariyil-tatili-yaklasiyor-meb-calisma-takvimi-2168663/"]