Geçtiğimiz günlerde adaylar ehliyet sınavında ter döktü ve emeklerinin karşılıklarını alıp alamadıklarını merakla araştırıyor. Ehliyet sınavı sonuçlarının henüz açıklanmaması sebebiyle Milli Eğitim Bakanlığı sitesine ilgi sürüyor. Geçtiğimiz sınavlarda MEB'in ehliyet sınavı sonuçlarını sınavdan ne kadar sonra açıkladığı konusu bu noktada fikir veriyor.

EHLİYET SINAVI SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

MEB tarafından yapılan Ehliyet sınav soruları sınavın sona ermesinin ardından birkaç gün içerisinde açıklanırken; sınav sonuçları da on beş gün içerisinde ilan ediliyor. 10 Şubat Ehliyet sınav sonuçlarının 22 Şubat tarihi dolaylarında açıklaması bekleniyor.

ehliyet sinavi sonuclari ne zaman

EHLİYET SINAVINA İTİRAZ EDEBİLİR MİYİM?

Sınav sorularına, cevap anahtarına ve sonuçlara yapılacak olan itirazlar internette yayınlandıktan sonra 10 gün içinde 20 TL karşılığında dilekçeyle yapılabilir.

EHLİYET SINAV SONUÇLARI NASIL SORGULANIR?

Ehliyet sınavı sonuçlarını görüntülemek için TC Kimlik No ile sorgulama yapılması gerekmektedir. 10 şubat ehliyet sınav sonuçlarını sorgulamak için aşağıda yer alan "sonuç linki" ile MEB sayfasına yönlendirileceksiniz. Daha sonra MEB Motorlu Taşıtlar Sınav sayfasında girdiğiniz sınavın sonuç bilgisi linkine tıklayarak ulaşabileceğiniz sorgulama alanında, TC Kimlik No ve güvenlik numarasını girerek ehliyet sınav sonucunuzu görüntülemeniz mümkün olacaktır.