Geçtiğimiz ayın sonunda ÖSYM tarafından gerçekleştirilen Adalet Bakanlığı Adli Yargı Hakim ve Savcı Adaylığı sınavının sonuçları bekleniyor. ÖSYM tarafından yayınlanacak olacak sınav sonuçları saat 16.15 itibari ile açıklandı.  Adli Yargı Hakim ve Savcı sınav sonuçlarını aşağıdaki linkten öğrenebilirsiniz...

Adli Yargı Hakim ve Savcı sınav sonuçları sorgulama (ÖSYM)

Hakim ve Savcı adayları, 24 Aralık'ta gerçekleştirilen sınavın sonuçları açıklandı. ÖSYM duyuruyu, "24 Aralık 2017 tarihinde uygulanan Adalet Bakanlığı Adli Yargı Hâkim  ve Savcı Adaylığı Yazılı Yarışma Sınavı-2'nin (2017-Adli Yargı-2) değerlendirme işlemleri tamamlanmış olup aday sınav sonuçlarına 12 Ocak 2018 tarihinde saat 16:15’den itibaren ÖSYM’nin https://sonuc.osym.gov.tr internet adresinden T.C. Kimlik Numaraları ve şifreleri ile erişebilir." ifadeleriyle duyurdu.

SINAVDA BAŞARILI OLAN ADAYLARA KADRO

1500 Adli Yargı ve Hakim için gerçekleştirilecek yazılı sınavda başarılı olan adaylar mülakat ile 9-5 dereceli kadrolara atanabilecekler. Sınavda genel başarı puanı dikkate alınacak ve 4500 kişi sözlü sınava katılacak. Yazılı sınav sonuçları ÖSYM resmi sitesinden duyurulacak.

KURALLARA UYMAYANLARIN SINAVLARI İPTAL OLACAK

Sınav kitapçığında belirtilen kurallara uymayan adayların sınavları geçersiz sayılacaktır. Belgeleri eksik veya geçersiz olduğu hâlde salon görevlileri tarafından yanlışlıkla sınava alınan veya sınav kurallarına uymadıkları hâlde sınav düzenini bozmamak için salondan çıkarılmayarak sınava devam ettirilen adayların sınavları, sınav tutanakları ve kamera kayıtları incelenerek geçersiz sayılır. Sınav tutanaklarında herhangi bir kayıt veya tespit in olmama sı, kamera kayıtlarının incelenmesi neticesi tespit edilen kural dışı davranışlar sebebiyle adayın sınavının geçersiz sayılmasına engel teşkil etmez. Sınav görevli ler inin kusur veya ihmali söz konusu olduğunda kamera kayıtları esas alınır . Kusur veya ihmal i bulunan sınav görevlileri hakkında ilgili mevzuat doğrultusunda ayrıca işlem yapılır.