Hacettepe Üniversitesi yönetimi, öğrenci ve personelin kullandığı semt servislerini kaldırdı. 40 bine yakın personel ve öğrenciyi barındıran kampüse ulaşım, bu karar ile çileye dönüştü. Öğrenciler, personel; Eğitim-İş, Türk Eğitim-Sen, Eğitim-Sen, Eğitim-Bir-Sen ve Eğitim Hak-Sen sendikalarının üyelerinden oluşan yaklaşık bin kişilik grup Beytepe Kampüsünde buluşarak, rektörlüğe yürüdü.

Ellerinde “Makama var da bize yok mu? Servisime dokunma, Servis hakkımız engellenemez, ” pankartları taşıyan grup, "Rektör şaşırma sabrımızı taşırma, Servis hakkımız engellenemez, Direne direne kazanacağız, Makama var da bize yok mu" sloganları attı.

Eğitim İş Ankara Şube Başkanı Doğan Dağdelen, servislerin azaltılmasının akademik ve idari personelin mağduriyetine neden olduğunu ve kampüse ulaşımın adeta çileye dönüştüğünü belirterek,  “Sorunun bütçe yetersizliğinden değil yönetim beceriksizliğinden kaynaklandığını düşünüyoruz. Elindeki bütçeyi doğru yönetemeyen, hesap kitap bilmeyen yöneticiler yüzünden binlerce kişi edilmek istenmektedir” dedi. Dağdelen, tüm mağduriyet giderilene kadar eylemlerin süreceğini açıkladı.