AÖF kayıt yenileme tarihleri belli oldu. AÖF kayıt yenileme ile ilgili bilinmesi gerekenleri haberin detaylarında bulabilirsiniz. AÖF kayıt yenileme nasıl yapılır? AÖF kayıt yenileme de harç ücreti ne kadar? AÖF kayıt yenilemede harç ücreti nereye yatırılacak? İşte ayrıntılar...

Anadolu Üniversitesi Açıköğretim, İktisat ve İşletme Fakültelerinin Bahar dönemi kayıt yenileme işlemleri devam ediyor.

AÖF OTOMASYON SİSTEMİNE GİRİŞ

Açıköğretim Sisteminde eğitim gören yüz binlerce öğrencinin merakla beklediği yenileme işlemleri 12 Şubat tarihi itibari ile başladı. Anadolu Üniversitesi tarafından yayınlanan bilgilere göre, öğrenciler ders seçimi yaptıktan sonra yenileme ücretlerini Ziraat Bankası üzerinden yatırılacak. Yetkililer, 23 Şubat tarihinde sona erecek kayıt yenileme işlemlerinde herhangi bir sorun yaşanmaması adına işlemlerin son güne bırakılmaması gerektiğini belirtti.



TARİH UZATILMAYACAK

Anadolu Üniversitesi tarafından yapılan açıklamada, "Ders seçimi (ekle-sil) işlemi http://aof.anadolu.edu.tr adresi Kayıt Otomasyonu bağlantısı Kayıt Yenileme linkinden yapılacaktır. Öğrenciler, ödeme yapmadığı sürece ders seçimi (ekle-sil) işlemi yapabilirler. Ödeme yapıldıktan sonra ders seçimi (ekle-sil) işleminin yeniden yapılması mümkün değildir. 23 Şubat tarihinden sonra mazeret kabul edilmeyecek ve Bahar Dönemi kayıt yenileme işlemi yapılmayacaktır. Bahar Dönemi kayıt yenileme süresi kesinlikle uzatılmayacaktır" ifadelerine yer verildi.

BAHAR ARA DÖNEM SINAV TARİHLERİ

Öte yandan, Bahar dönemi ara sınavları 14-15 Nisan, final sınavları ise 2-3 Haziran tarihlerinde gerçekleştirilecek. Ayrıca 2017-2018 öğretim yılı üç ders sınavı ise 21 Temmuz'da gerçekleştirilecek.

AÖF KAYIT YENİLEME ÜCRETLERİ HANGİ BANKALARA YATIRILACAK?

Anadolu Üniversitesi tarafından yayınlanan bilgilere göre AÖF kayıt yenileme ücretleri Ziraat Bankası ATM'lerinden yatırılabilecek. AÖF kayıt yenileme ücretleri hakkında yapılan açıklama şu şekilde; 2017-2018 Öğretim Yılı Bahar Dönemi Dönem Öğretim Gideri, Dönem Öğrenim Ücreti ve Dönem Öğrenci Katkı Payı ödemelerini, Ziraat Bankası ATM’lerinden, Mobil bankacılık veya İnternet bankacılığından gerçekleştirebilirler.

AÖF KAYIT YENİLEMEDE NELER DEĞİŞTİ?

AÖF’de yeni sisteme göre bundan sonra ders seçimi yapılmadan banka ödeme bilgileri oluşmayacak ve öğrenciler kayıtlarını gerçekleştiremeyecekler. Yeni sisteme göre ders seçimi yapılmadan önce banka ödeme bilgileri oluşmayacak ve öğrenciler kayıtlarını gerçekleştiremeyecekler. AÖF’ün yaptığı açıklamada uygulanacak yeni sistem şu şekilde; “Kayıt yenileme, Ders Seçimi (Ekle-Sil) işlemi ve Kayıt Yenileme Bedelinin Ödenmesiyle gerçekleşecektir.”
(İHA)