Yabancı Dil Sınavı (YDS) başvuruları geçtiğimiz günlerde başladı ve başvuruların son gününe gelindi. Yabancı dil seviyelerini tespit etmek veya YDS puanı koşulu olan kurumlara kanıtlamak isteyen birçok aday, YDS sınavının başvurusu konusunda araştırmalar yapıyor. Yaklaşık 1 haftalık başvuru süresi bulunan YDS, 15 Şubat tarihinde yani bugün sona erecek. Adaylar için açılacak geç başvuru tarihi ise 28 Şubat 2018 olarak belirlendi. 2018 YDS İlkbahar Dönemi Sonuçları 26 Nisan 2018 tarihinde açıklanacak.

YDS BAŞVURU ÜCRETİ NE KADAR?

ÖSYM tarafından yapılan Yabancı Dil Seviye Tespit Sınavı’ na başvuracak adaylar, başvuru işlemleri sırasında 90 TL, başvuru hizmeti bedeli de 5 TL olmak üzere toplam 95 TL'dir. Sınav ücretini aşağıda yer alan ilgili bankalara yatırılması gerekmektedir.

YDS BAŞVURULARI NASIL YAPILACAK?

2018 İlkbahar YDS başvurusunu ÖSYM'nin https://ais.osym.gov.tr/ resmi internet adresinden veya linke yapabilirsiniz. Buradan başvuru yapan adaylar ÖSYM'nin ödeme işlemleri bölümden 90 lira olan sınav ücretini ödemesi halinde başvuru kabul edilecek.

sinav3_shutter

GEÇ BAŞVURU NASIL OLACAK?

Geç başvuru gününde yapılan başvurularda sınav ücreti, aynı gün saat 23:59'a kadar artırımlı olarak; ÖSYM'nin internet sayfasında e-İŞLEMLER'de yer alan "ÖDEMELER" alanından kredi kartı/banka kartı ile yatırılacaktır.

2018 YDS SINAV ÜCRETLERİ HANGİ BANKALARA YATIRILIYOR?

2018 YDS'ye girmek isteyen adayların başvuru yapmadan önce bankaya YDS başvuru ücretini yatırmaları gerekmektedir. Peki YDS başvuru ücreti hangi bankaya ne kadar yatırılacak ? ÖSYM YDS başvuru parası hangi bankaya yatırılacak? İşte cevabı.

- T.C. Ziraat Bankasının tüm şubeleri ve İnternet bankacılığı

- VakıfBank’ın tüm şubeleri ve İnternet bankacılığı (KKTC'dcn başvuracak adaylar hariç)

- Halk Bankasının tüm şubeleri ve İnternet bankacılığı

- Akbank’ın tüm şubeleri ve İnternet bankacılığı (KKTC'dcn başvuracak adaylar hariç)

- Kuveyt Türk Katılım Bankasının tüm şubeleri ve İnternet bankacılığı (KKTC'den başvuracak adaylar hariç)

- Türk Ekonomi Bankasının tüm şubeleri ve İnternet bankacılığı

- DenizBank'ın tüm şubeleri ve İnternet bankacılığı (KKTC'den başvuracak adaylar hariç)

- Tüm PTT İş Yerleri (KKTC'den başvuracak adaylar ASPOS-Gazi Magusa)