Businnes Insider'ın haberine göre, teknoloji devi Apple yaptığı açıklamada bu sene yapılacak yatırım ve harcamaların 55 milyar dolar olacağını duyurdu.

Açıklamada Apple'ın Amerikan hükümetine 38 milyar dolar vergi vereceği de duyuruldu. Şirketin önümüzdeki 5 yılda Amerikan ekonomisinde 20 bin kişilik yeni istihdam oluşturacağı açıklandı.

1

Açıklamada ayrıca, Apple'ın şu anda ABD genelinde 84 bin kişiyi istihdaem ettiği bilgisine yer verilen açıklamada, Apple'ın ülke genelinde yaklaşık 9 bin Amerikalı tedarikçi firmayla çalıştığı belirtildi.

Apple CEO'su Tim Cook da Apple'ın yaptığı yatırımların doğrudan istihdam yaratmaya odaklandı olduğunu söyeleyerek, şirketin ülke ekonomisini desteklemeye devam edeceğini bildirdi.

[old_news_related_template title="Elinde eski iPhone'u olan ne yapacak?" desc="Apple'ın iPhone 7 ve daha eski model cihazların hızını düşürdüğünü kabul etmesinin ardından vatandaşın kafasında soru işaretleri oluştu. Uzmanların bir kısmı tüketici mahkemesi yolunun açık olduğunu söylüyor. Diğer bir kısmı ise yavaşlama garanti kapsamı dışına ise hukuki yolların kapalı olduğunu belirtiyor." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2017/12/iphone-cifft.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2017/ekonomi/son-haberler-elinde-eski-iphoneu-olan-ne-yapacak-2142792/"]

 

[old_news_related_template title="Son dakika... Apple'a dava açılıyor" desc="Cep telefonlarını yavaşlattığını kabul eden Apple'a, bu itiraftan sonra Türkiye'den ilk dava açılıyor. " image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2017/12/vdew.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2017/ekonomi/son-dakika-applea-dava-aciliyor-2152216/"]