Türkiye'de büyük şehirlerin kalbi parklarda yeşil alanlarda değil, AVM’lerde atıyor. AVM’ler Arap turistlerin de gözde mekânlarından biri. Öyle ki AVM’ler havalimanlarından araç bile kaldırmaya başladılar. Rezidans, otel ve AVM birleşik yapılarda ise üst kattaki rezidanslarında konaklayan Arap turistler daha sonra alt kattaki AVM’ye inerek sosyalleşiyorlar. Bu durum AVM’lerin yapılarını da yenilemelerine neden oldu. Dükkanlar artık mağazalarında birer tane Arap tercüman bulundurmaya başladı.

Bir AVM’nin giyim mağazasında çalışan S.B. Arap turistlerin çalıştığı yere sıkça geldiğini bütün ihtiyaçlarını AVM’de giderdiklerini Türk müşterilere göre çok daha fazla para harcadıklarını söylüyor. S.B., “Bu AVM'ye gelenlerin neredeyse % 75' Arap bazıları ise zaten buradaki rezidanslarda oturuyorlar. Alışverişini, yemeğini tüm ihtiyaçlarını buradan karşılıyorlar. Türk vatandaşlar sadece haftasonları ziyarete geliyorlar onlarda yemek yiyip, sinema da takılıyorlar. Alışveriş yapan yok bakıp bakıp gidiyorlar" diyor.

scsss

ARAPLAR TÜRKLERİN TEK BİR HUYUNU KAPMIŞ

Başka bir giyim mağazası çalışanı İbrahim Çağlar çalıştığı AVM’nin üst katında rezidans sahibi pek çok Arap olduğunu anlatıyor. Çağlar Arap müşterilerin eskiden pazarlık yapmadığını şimdi pazarlık yapmaya başladığını belirterek pazarlıkta Kayserililer ile yarıştıklarını belirtiyor.

Çağlar, “Biz onlara çok ucuz geliyoruz. Burada bize pahalı gelen şey onlara çok ucuz geliyor. Buradaki rezidansların neredeyse çoğu Arap, dolayısı ile de AVM'de çoğunlukla Arap görüyoruz. Para onlarda ama Türk'lerin bir huyunu kapmışlar artık onlar da pazarlık yapıyorlar, AVM'de kafile halinde de görebilirsiniz. Artık sömestr geldi artık daha çok Arap vatandaş göreceğiz." diye konuştu.

ARAPLAR ÇOK CESUR GİYİNİYOR

AVM'de bir mağazada çalışan aynı zamanda da Arap müşterilere tercümanlık yapan Satış Uzmanı Sultan Canan Teker, "Araplar genellikle alışveriş yaparken kampanyalı ürünlere bakıp sonra diğer ürünlere yöneliyor. Genellikle uzun kollu ürünleri tercih ediyorlar ama abiye alacakları zaman çok cesur da giyinebiliyorlar." Dedi

scszx

ARAPÇA BİLEN DAHA FAZLA MAAŞ ALIYOR

'Arapça bilen personel diğer personellerden farkı oluyor mu?' sorumuza ise Sultan Canan Teker şu şekilde cevap verdi "Bu AVM'de Arapça biliyorsanız maaşınız diğer satış uzmanlarına göre daha fazla çünkü genellikle müşteri kitlemiz Arap oluyor." dedi.

[custom_content title="35 AYRI MİLLETTEN YATIRIMCI BULUNUYOR " desc="İstanul’da Arapların sıklıkla ziyaret ettiği bir AVM Sozcu.com.tr’nin sorularını yanıtladı. AVM yönetimi rezidanslarında 35 farklı milletten insan olduğunu söyledi. AVM’lerinin 'Uluslararası Alışveriş Konseyi tarafından dünyada “En İyilerin En İyisi” olarak seçildiğini anlatan yönetim, “Projemiz uluslararası arenada marka bilinirliği en yüksek AVM’dir. Karma kullanım projesi olan AVM residence’larında da aralarında Avrupa, Asya ve Körfez ülkerinin de yer aldığı 35 ayrı milletten yatırımcı bulunmaktadır. Havalimanına yakınlığından dolayı yabancı turistler bu bölgedeki otellerde konaklamak da ve hem alışveriş hem eğlence amacıyla AVM’mizi tercih etmektedirler” ifadesini kullandı."]