Öz, “Yeni doğan bebeğin temel ihtiyaçlarını hızlıca karşılayabilmek, hastane ulaşımını kolaylaştırmak için alınacak araç, çocuklu aileler için artık lüks olmaktan çıkmış, zorunlu ihtiyaç haline gelmiştir” dedi. Halen 77 bin liralık sıfır kilometre bir araç, ÖTV ödenmediği takdirde, 53 bin liraya alınabiliyor.



Bülent Öz, TBMM’ye sunduğu kanun teklifinde, “Devletin ailenin huzur ve refahı ile mükellef olduğu gerçeğinden yola çıkarak, Türk aile birliğinin en güzel olgusu elbette ki çocuktur ve çocuğun ihtiyaçları için yapılan harcamalar ailenin en temel gideridir. Büyüyen kentleşmenin beraberinde ulaşım sıkıntısını getirdiği aşikârdır” dedi.

OTOMOBİL LÜKS DEĞİL


Otomobilin lüks olmaktan çıktığını ve zorunlu bir ihtiyaç olduğunu belirten Öz, özellikle sağlık sorunları yaşandığı durumlarda araç ihtiyacının öneminin arttığını vurgulayıp, ciddi sorunlar hatta ölüme sebebiyet veren kayıplar yaşandığın dile getirdi. Kanun teklifinde “Yeni doğan bebeğin temel ihtiyaçlarını hızlıca karşılamak, özellikle hastane ulaşımlarını kolaylaştırmak için taşıtın, çocuklu aileler için bir lüks olmaktan çıkmış, zorunlu ihtiyaç haline geldiği görülmektedir” sözlerine yer verildi.

 

[old_news_related_template title="Katmerli ÖTV kalktı" desc="Hükümet, otomobillere yüzde 45’ten yüzde 160’a kadar değişen oranlarda uyguladığı Özel Tüketim Vergisi’ne (ÖTV) baz teşkil eden vergisiz otomobil fiyat listesini yüzde 14-15 oranında yükseltti. Böylece otomobillerden katmerli ÖTV alımına kısmen de olsa son verilirken birçok otomobil için ödenecek ÖTV tutarı düşmüş oldu. Araç fiyatlarında 2 bin 500 TL ile 10 bin TL arasında indirim bekleniyor. Kur artışından dolayı araçlar için daha fazla vergi ödenmesinin önüne geçilmiş oldu." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2018/01/arabalar.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2018/ekonomi/katmerli-otv-kalkti-2156386/"]