Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Millet Kültür ve Kongre Merkezi'nde Ankara Sanayi Odası Ödül Töreni'nde önemli açıklamalarda bulundu. "Bütün bu mücadeleler sürerken ekonomiyi de asla ihmal etmiyoruz, etmeyeceğiz; gereken her türlü tedbiri alıyor, adımları atıyoruz" diyen Erdoğan, "Dünyada bir numara Türkiye...  Ne oldu? Hani kredi derecelendirme kuruluşları özür dilediler mi? Bunlarda yüz yok ki dilesinler" dedi. Kredi derecelendirme kuruluşlarının adeta siyaset kurumu gibi çalıştığını söyleyen Erdoğan, "Bunlar kendilerine göre Türkiye'yi çökerteceklerini düşünüyor. İşte büyüme rakamları açıklandı. Türkiye dünyada 1 numara." ifadelerini kullandı.

İŞ ADAMLARINA İSTİHDAM ÇAĞRISI


Cumhurbaşkanı Erdoğan yaptığı konuşmada İş adamlarına istihdam çağrısında bulunarak "Dedik ki şu istihdamda her bir girişimcimiz, yatırımcımız bu sayıyı (istihadam ettiği işçi) bu oranı ikiye çıkarsın. Burada bir sıkıntı var mı? Bu güçlü bir ses değil. Demek iki kişiyi bile istihdam etmekten çekiniyorsunuz öyle mi? O zaman şöyle güçlü duyayım sesinizi.Yani bu iki değil, iki kat demektir. Ve bunu yaptığımız anda Türkiye işsizlikte tek haneli raklama inecektir. Zaten bunun sonucunda ülkemiz bir barış, sevgi ülkesi olacak. Mesele bu. Ve bu dayanışmayı yapacağız. Bu dünyada işsiz insanlara iş vermekten daha güzel ne olabilir?" dedi.

Erdoğan konuşmasının devamında, "Türkiye sizlerle beraber bölgesel ve küresel krizlerin arasında ekonomisi için kendine korunaklı bir alan oluşturmayı başarmıştır. Bu sayede en ağır saldırıların bile üstesinden kısa sürede gelebiliyoruz ve hemen toparlanıp 2023 hedeflerine odaklanabiliyoruz . Bu millet asil bir millet. Kendi parasını belirleyici bir konuma getirmek çok önemli bir şey. Şimdi bakın yerli ve milli parayla artık uluslararası ticarete başladık. Bu çok önemli. Savunma sanayinde ve enerji sektöründe bunun adımlarını attık ve atıyoruz. TL uluslararası bir para birimi olarak devrede olacak." ifadelerini kullandı.