Bu konudaki Sayıştay raporunda ‘’Türkiye Halk Sağlığı Kurumuna bağlı bazı Döner Sermaye İşletmesi Müdürlükleri’nde yapılan sürücülü araç kiralama hizmet alımı işine ait hakediş ödemelerinde, mevzuata aykırılıklar vardır. Personel 30 gün çalıştığı halde bordroları 22 gün üzerinden hesaplanmış, maaşları 22 gün üzerinden ödenmiş ancak yüklenici firmaya hakediş, 30 gün üzerinden yatırılmıştır’’ denildi.

[old_news_related_template title="Taşeronda son durum! Taşeron işçilere kadro ne zaman Meclise gelecek? Cumhurbaşkanı'ndan son açıklama..." desc="Taşeron işçilere kadroda son durum ile ilgili hükümetten açıklama geldi.Taşeron işçiler ne zaman kadroya alınacak? Çalışma Bakanı Sarıeroğlu, taşeron işçilerin kadro durumu ile ilgili açıklama yaptı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, taşeron işçinin kadro sorunu ile ilgili 'Taşeron işi inşallah bu hafta içinde bitiyor' demişti. Taşeronda son durum haberimizde...." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2017/10/taseron-isci-880.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2017/ekonomi/taserona-yeni-formul-yolda-taseronda-son-durum-ne-2115532/"]

Raporda ayrıca, raporlu olan personel yerine başka bir personel çalıştırılacağı belirtilmiş olmasına rağmen, bu gibi durumlarda başka personel çalıştırılmadığı ve hakedişten kesinti de yapılmadığı vurgulandı.