Maliye Bakanlığı e-Bordro hizmeti ile zamlı maşalarını kontrol etmek isteyen vatandaşlar e-Devlet sistemi üzerinden güncel zamlı maaşlarını kontrol edilebilecek. e-Bordro uygulaması kullanarak maaş bilgilerini görüntülemek isteyen devlet memurları, sisteme nasıl giriş yapacağını ve e-Bordro görüntüleme ekranının nasıl açılacağını araştırmaya başladı. İşte e-Bordro giriş ekranı ve detaylar...

E-BORDRO NASIL ALINIR?

2017 yılının son altı ayındaki toplam enflasyon 5,69 olarak açıklanmıştı. Memur ve memur emeklilerine toplu sözleşme gereği 2018 yılı Ocak ayında yüzde 4 zam yapılacak olması nedeniyle yüzde 1,69'luk enflasyon farkı verileceği açıklanmıştı. Memur maaşları 2018 yılı Ocak ayı itibarıyla yüzde 5,69 zamlı yatacak. Memurlara toplu sözleşme hükümlerine göre yüzde 4, enflasyon farklı olarak da yüzde 1,69 olmak üzere toplam 5,69 oranında zam yapılacağı Ocak ayı başında belli olmuştu. Aşağıdaki link üzerinden giriş yaparak e-Bordro sistemine ulaşabilirsiniz...

E BORDRO SORGULAMA EKRANI

Bu hizmetten faydalanmak için, aşağıdaki kimlik doğrulama yöntemlerinden sizin için uygun olan bir tanesini kullanarak sisteme giriş yapmış olmanız gerekmektedir.

e-Devlet Şifresi
Mobil İmza
Elektronik İmza
T.C. Kimlik Kartı
Banka

E-BORDRO İŞLEMİ DETAYLARI

Öncelikle www.turkiye.gov.tr/e-bordro-sorgulama linki üzerinden sisteme giriş yapmanız gerekir. E-Devlet üzerinden giriş yaptıktan sonra E-Bordro sorgulama sayfası üzerinden ilk adım olarak 'Yıl Seçiniz' butonunu kullanarak görüntülemek istediğiniz yılı seçin.

İkinci adım olarak ise 'Ay Seçiniz' butonu üzerinden görüntülemek istediğiniz bordro döneminin ayını seçiniz. Son olarakta 'Sorgula' butonunu kullanarak bordronuzu sorgulayabilirsiniz.