Belki de şu sıralar dünyanın en çok konuştuğu girişimci olan Elon Musk’ı yeni projesi heyecan yaratıyor. Musk 1000 tane küçük SpaceX uydusunu uzaya fırlatıp dünyadaki internet erişimini hızlandırmayı planlıyor.

HEDEF 30 MİLYAR DOLAR


CNN'in haberine göre; ABD Ticaret Komitesi Musk’a uzaya internet uydusu fırlatması için gereken izinleri verdi. 2025 yılına kadar Musk’ın internet işinden 30 milyar dolar kazanması bekleniyor.

FACEBOOK DA OYUNUN İÇİNDE


Facebook da Eutelsat ile yaptığı anlaşmada Afrika’ya uydular aracılığı ile ücretsiz internet vermek için çalışmalar yapıyor. Sosyal medya devi uydu üzerinden, lazerle ve uçaklarla interneti ücretsiz bir şekilde dağıtmayı planının ilk adımı attı.

[old_news_related_template title="Elon Musk lityum için çöllere düştü" desc="Elon Musk elektrikli araçlarının bataryaları için hayatı önemde olan lityum madeni için dünyanın dört bir yanında ava çıktı. Musk Şilili deve ortak olmaya hazırlanıyor, çölde lityum arayacak." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2018/01/muskkk.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2018/ekonomi/elon-musk-lityum-icin-collere-dustu-2193564/"]

Internet.org projesi kapsamında, Facebook, bu hizmetini ilk etapta Afrika’nın belirli bölgelerine götürecek. Eutelsat ile anlaşmaya varan sosyal medya devi, Amos-6 isimli uydusunu kullanarak Afrika’nın belirli bölgelerine ücretsiz sağlayacak. Proje kapsamında, gezegenimizin yörüngesinde bulunan bir uydudan, belirlenen hedeflere “uzaydan ücretsiz internet” sağlanacak.

7subatelonmuskgraf-6