Toplumsal cinsiyet eşitliği sağlanması için pek çok uygulaması ve girişimi bulunan banka; insan kaynakları, müşteri ve toplum nezdinde yaptığı başarılı çalışmalarla, Türkiye’den, endekste yer alan tek şirket oldu. 2016 yılında Bloomberg tarafından hayata geçilen ve 2 yıl sadece finans sektöründeki şirketlerin değerlendirildiği endekste bu yıl ilk defa 10 sektörden 104 şirket yer aldı. Garanti’nin bünyesinde bulunduğu BBVA da toplumsal cinsiyet eşitliği konusundaki çalışmalarıyla bu yıl endekste yer almaya hak kazandı.

[old_news_related_template title="Garanti Bankası 50 milyar TL barajını nasıl aştı?" desc="Borsa İstanbul'un son günlerde art arda rekorlar kırmasıyla birlikte Garanti Bankası Borsa İstanbul'da 50 milyar TL piyasa değerini geçen ilk şirket oldu. Uzmanlar ABD'deki davanın bankacılık sektörüne etkisinin çok fazla olmayacağını düşünmelerinden ve Afrin operasyonunun piyasalara negatif yansımamasından dolayı bankacılık sektörünün hisselerinin yükseldiği görüşünde." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2018/01/dasdasdasd.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2018/ekonomi/son-dakika-garanti-bankasinin-piyasa-degeri-uctu-2190502/"]
Endekste değerlendirilen İK uygulamaları arasında, toplumsal cinsiyet eşitliği ve bilinçsiz önyargılar konusunda eğitim vermek, kadın yönetici adaylarına eğitim ve mentörlük programları oluşturmak, üst yönetim de dahil her kademede cinsiyet eşitliğine ulaşmak, fırsat eşitliğine yönelik politika ve uygulamalar geliştirmek gibi kriterler yer alıyor. Ayrıca, kadınlara yönelik ürün geliştirme, kadın girişimcileri ve tedarikçileri destekleme, müşteri ve çalışan haricindeki kadınların finansal okuryazarlığına destek ile uluslararası cinsiyet eşitliği inisiyatiflerine imzacı olma gibi konularda yapılan çalışmalar Garanti’nin endekse girmesini sağlayan önemli kriterler olarak dikkat çekiyor.


[old_news_related_template title="Garanti Bankası tahsili gecikmiş alacağını sattı" desc="Garanti Bankası takipteki krediler portföyünde yer alan toplam 294 milyon TL olan farklı kredi türlerindeki tahsili gecikmiş alacakları toplam 17.5 milyon TL'ye sattı." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2017/12/shutterstock_749763607.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2017/ekonomi/garanti-bankasi-tahsili-gecikmis-alacagini-satti-2133504/"]

Konuyla ilgili bilgi veren Garanti Bankası Genel Müdürü Fuat Erbil, “Garanti Bankası olarak toplumsal cinsiyet eşitliği sağlanmasına yönelik çalışmalarımızın uluslararası arenada karşılık bulmasından gurur duyuyoruz. 3 yıldır faaliyet gösteren Cinsiyet Eşitliği Komitemiz, Fırsat Eşitliği Modeli sertifikamız, imzacısı olduğumuz Birleşmiş Milletler Kadının Güçlenmesi Prensipleri (WEPs), adil ücretlendirme politikamız, üst yönetimdeki kadın oranını artırmak için kurduğumuz Kadın Yöneticiler Girişimi ve Aile İçi Şiddet Platformu gibi uygulamalarla, Garanti Bankası’nda toplumsal cinsiyet eşitliği sağlanması kapsamında birçok adım attık. Atmaya da devam ediyoruz. Cinsiyet eşitliğine yönelik uygulamalarımız çalışanlarımızla sınırlı kalmıyor. Uzun yıllardır müşterilerimiz, tedarikçilerimiz ve tüm paydaşlarımıza dokunacak çalışmalar gerçekleştiriyoruz. Etkimizi daha geniş bir alana taşıyan Kadın Girişimciler Programı ve kadınlara finansal okuryazarlık seminerleri gibi başarılı uygulamalarla, toplumsal cinsiyet eşitliği sağlanmasına destek veriyoruz. Bugüne kadar olduğu gibi önümüzdeki dönemde de cinsiyet eşitliği konusunda dikkat çeken çalışmalara imza atmaya devam edeceğiz. Bu konudaki öncü rolümüzü sürdürerek daha çok kişinin hayatında fark yaratacağımıza inanıyoruz.” diye konuştu.