Emirates NDB söz konusu görüşmelerin ilk aşamada olduğunu ve işlemin tamamlanıp tamamlanmayacağının kesin olmadığını belirtti. Banka ayrıca sadece somut bir gelişme olması durumunda daha sonra açıklama yapılacağını da ekledi.

Konuya yakın kaynaklar dün Sberbank'ın Türkiye birimi olan Denizbank'ın satışını değerlendirdiğini söylemişlerdi. Konuya yakın dört kaynağın Reuters'a verdiği bilgiye göre, satışla ilgilenenler arasında Körfez ülkeleri Bahreyn, Katar ve Dubai'den bazı bankaların adı geçerken, Çin'den de ilgili bir bankanın olduğu belirtilmişti.

GÖRÜŞMELER DOĞRULANDI


Denizbank'tan konuyla ilgili olarak KAP'a yapılan açıklamada görüşmeler doğrulandı. Denizbank ana ortağı Sberbank'ın Denizbank'taki hisselerinin Emirates NBD Bank tarafından satın alınması seçeneğini de içerecek şekilde stratejik görüşmelere başladığını belirtti.

Denizbank'tan da bu sabah KAP'a yapılan açıklamada, "Sberbank, Denizbank A.Ş.'deki hisselerinin Emirates NBD Bank PJSC tarafından satın alınması seçeneğini de içerecek şekilde, Denizbank ile ilgili olarak Emirates NBD ile stratejik görüşmelere başladığını belirtmiştir" denildi.

Açıklamada, görüşmelerin henüz başlangıç aşamasında olduğu ve sürecin nasıl sonuçlanacağının belli olmadığı belirtildi. Açıklamada, "Sberbank, farklı piyasalardaki potansiyel fırsatları düzenli bir şekilde değerlendirmekte olduğunu ve bu konuda önemli bir gelişme olmadıkça başkaca bir açıklama yapılmayacağını da ifade etmiştir" denildi.

REUTERS

[old_news_related_template title="Denizbank satılıyor mu?" desc="Reuters'ın son dakika olarak geçtiği haberde, Rus Sberbank'ın 2012 yılında aldığı Denizbank'ın satmak için alternatifleri değerlendirdiği iddiası ortaya atıldı. Haberin ardından Denizbank hisselerinde yükselişe geçti." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2014/10/denizbank1.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2018/dunya/reuters-iddiasi-denizbank-satiliyor-mu-2194387/"]