Kamu kurumlarının dinlenme, eğitim ve sosyal tesis adı altında işlettiği tatil kamplarının 2018 yılı zamlı fiyatları belirlendi. Daha çok üst düzey bürokratların yararlandığı havuzlu, plajlı tatil kamplarının günlük kişi başı tam pansiyon fiyatı 4 lira arttırılarak 25 liradan 29 liraya çıkarıldı.

Maliye Bakanlığı, kamu sosyal tesislerinde bu yıl uygulanacak fiyatlama ve hizmet bedellerini yayımladı. Buna göre, büyük bölümü Ege ve Akdeniz bölgelerinde deniz kıyısında olan 5 yıldızlı dinlenme tesislerinde tatil yapma şansı yakalayan memurlar, konaklama için 8 lira, üç öğün yemek için de 21 lira olmak üzere günlük toplam 29 lira ödeyecekler. Tatilini 1 Temmuz-15 Ağustos dönemindeki en yoğun sezonda yapacak memurlardan ise günlük konaklama bedeli olarak 8 lira yerine 10 lira alınacak. Geçen yıl günlük yemek bedeli 18 lira, günlük konaklama bedeli düşük sezonda 7, yüksek sezonda 9 lira olarak uygulanıyordu.

06-kamu-tatil

4 KİŞİLİK AİLE 2.208 LİRA

Odada bulunan TV için 3.5 lira, buzdolabı için 3.5 lira ve klima için de 5 lira olmak üzere günlük toplam 12 lira ek ücret alınacak. Böylelikle daha çok üst düzey bürokratların yararlandığı tesislerde, bir gece tam pansiyon ve yüksek sezonda en konforlu konaklamanın maliyeti 43 lira olacak. Geçen yıl bu tesislerde kalanlardan 27 lira yemek ve konaklama, 10 lira da buzdolabı, TV ve klima ücreti alınıyordu. Yeni zamlarla birlikte 4 kişilik bir aile en yüksek sezonda ve en konforlu odada yapacağı 12 günlük tam pansiyon tatil için toplam 2 bin 208 lira para ödeyecek. Geçen yıl aynı tatil bin 896 liraya yapılabiliyordu.

SAUNAYA 2 LİRA ZAM


Yeni düzenlemeyle birlikte memurların kamu kurumlarına ait misafirhanelerde günlük konaklama bedeli 9 liradan 10.5 liraya, her bir çocuk için aylık 165 lira olan kreş ücreti de 189 liraya yükseltildi. Aynı şekilde kamu kurumlarına ait spor tesislerini kullanma ücreti günlük 6 liradan 7 liraya, hamam ve saunaların saatlik kullanım fiyatı da 11 liradan 13 liraya çıkarıldı.