AKP Meclis Grubu'ndan yapılan açıklamaya göre, "Yatırım Ortamının İyileştirilmesi Amacıyla İcra ve İflas Kanunu ve Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı" bugün Meclis'e gönderildi. İlgili tasarı yürürlülük ve yürütme dahil 66 maddeden oluşuyor.

[old_news_related_template title="İnşaatta önemli değişiklik" desc="Başbakan Yardımcısı Recep Akdağ yatırım ortamının iyileştirilmesi reform paketini açıkladı. Buna göre inşaat ruhsatındaki imza sayısı 18'den 1'e düşürüldü. Yatırım ortamının iyileştirilmesini hedefleyen yasa tasarısı TBMM'ye gönderildi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2018/01/fdgfgdfgdfgdfgdfgdfgdfgdfg.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2018/ekonomi/son-dakika-iflas-erteleme-kaldiriliyor-2195000/"]

Tasarı ile Başbakan Yardımcısı Recep Akdağ'ın "uygulamada zaman zaman kötü kullanılmaya da açık" sözleriyle tanımladığı iflas ertelemenin kaldırılması; yerine konkordato sisteminin etkin yapıya kavuşturulması hedefleniyor.

Ticari uyuşmazlıkların daha hızlı çözüme kavuşturulmasını amaçlayan tasarıyla ticari uyuşmazlıklarda görevli mahkemenin açıkça belirlenmesi ve bu yolla yargılama sürelerinin kısaltılması hedefleniyor. Öte yandan tasarı ile elektronik tebligat zorunluluğu kapsamı genişletilerek, 2017'de yaklaşık 40 milyon tebligat ile kıyaslandığında 28 milyon tebligatın elektronik ortama geçirilmesi de hedefleniyor.

Akdağ dün Çankaya Köşkü'nde düzenlediği basın toplantısında, bugün TBMM'ye gönderilen tasarıya ilişkin "İflas ertelemeyi kaldırıyoruz. İflas erteleme ile konkordatonun iyi yönlerini alıp güzel bir reform hazırladık" demiş ve şöyle devam etmişti:

"İflas erteleme döneminde 6-7 seneye kadar süren süreci, yeni düzenleme ile beraber azami 23 ay ile sınırlandırıyoruz. Şirketin tasfiyesinden ziyade, öncelikle ticari hayatlarına devamını esas aldık. Alacakları, sürece etkin olarak dahil ettik."

REUTERS