Avrasya Tüneli'ne yapılan yüzde 15.66'lık zam ile köprü ve otoyollardan geçmek ateş pahası haline geldi. Sozcu.com.tr olarak olabildiğince trafiğe takılmadan acele bir iş günü senaryosu oluşturarak Bahçeşehir’den Kurtköy’e, oradan da tekrar Bahçeşehir’e dönebileceğimiz bir güzergâh belirledik. Yolculuğumuz Bahçeşehir’de bulunan Avcılar gişelerinden başladı. Daha sonra Mahmutbey gişelerinden geçerek basın express yolu üzerinden sahil yoluna indik. Oradan Avrasya Tüneli’ni kullanarak Anadolu yakasına geçtik. Daha sonra Çamlıca gişelerinden geçerek Kurtköy’e vardık.

3. KÖPRÜDEN DÖNÜŞ


Dönüşte ise yine Çamlıca gişelerinden Yavuz Sultan Selim Köprüsü’ne bağlandık ve Avrupa yakasına geçtik. Mahmutbey gişelerinden geçerek Bahçeşehir yönünde devam eden yolculuğumuz Ispartakule gişeleri’nden geçerek Bahçeşehir’e vardığımızda son buldu. Bu güzergâh, Bahçeşehir’den Kurtköy’e gitmenin en hızlı yollarından biri. Peki bu yolculuğun maliyeti bize ne kadar oldu?

1

Bu güzergâh sonunda otoyol ve köprülere verdiğimiz para toplam 95 TL 80 kuruş oldu. Yaklaşık 205 kilometre yol yaptık ve yakıt maliyetimize de 75 TL diyebiliriz. Yani bu yolculuk için cebimizden benzin parası dahil 170 TL 80 kuruş çıktı.