15 Temmuz Şehitler Köprüsü ve Fatih Sultan Mehmet Köprüsü'nde yapılan veya yapılacak bakımlar vatandaştan alınan geçiş ücretlerinden karşılanıyor. Buna rağmen köprüye gelen zammın gerekçesi olarak Ulaştırma Bakanı Arslan bakım masraflarını gösterdi.

 

Bakan zamlara ilişkin yaptığı açıklamada, "Zam yapmak zorundaydık. Çünkü, son birkaç yılda iki köprü ve otoyollara bir köprü parası kadar bakım yatırımı yaptık" dedi.

15 Temmuz Şehitler Köprüsü ve Fatih Sultan Mehmet Köprüsü’ne yapılan zamlar toplumda tepkilere neden oldu. Hürriyet Gazetesi yazarı Vahap Munyar bugünkü yazısında Ulaştırma Bakanı Ahmet Arslan’ın köprü zamlarına ilişkin verdiği yanıtı kaleme aldı.

Munyar’ın yazısının ilgili bölümü şu şekilde:

Bakan Arslan’a otoyollar ile 15 Temmuz Şehitler Köprüsü ve Fatih Sultan Mehmet Köprüsü’ne gelen yüzde 10-25 zammı anımsattım:

-Geçiş ücretlerinin yüksekliğine tepkiler var. Sizin de kulağınıza geliyor olmalı.

-Evet, özellikle 15 Temmuz Şehitler Köprüsü ile Fatih Sultan Mehmet Köprüsü geçiş ücretlerini fazla artırdığımız konusunda eleştiriler alıyoruz. Ancak, bu zamları yapmak zorundaydık. Çünkü, son birkaç yılda iki köprü ve otoyollara bir köprü parası kadar bakım yatırımı yaptık.

[statistics_releated title="KÖPRÜ PARASI NE KADAR?" value="8.75 TL" sub_title="" sub_text="Yapılan zam ile birlikte Fatih Sultan Mehmet ve 15 Temmuz Şehitler Köprüsü’nden geçiş 8.75 TL olmuştu."]