Mercedes-Benz’in yeni multimedya sistemi MBUX (Mercedes-Benz User Experience - Mercedes-Benz Kullanıcı Deneyimi) Las Vegas’ta gerçekleştirilen Tüketici Elektroniği Fuarı (CES) 2018 kapsamında tanıtıldı. MBUX’in yapay zekâ teknolojisi sayesinde sahip olduğu öğrenme yeteneği, sistemin önemli bir özelliği olarak öne çıkıyor. Kişiselleştirme özelliğine sahip olan MBUX, kendini kullanıcıya göre ayarlayabiliyor.

MBUX, yüksek çözünürlüklü dokunmatik geniş ekran, artırılmış gerçeklik teknolojisine sahip navigasyon ekranı ve “Hey Mercedes” anahtar sözcüğü ile aktif hale gelen doğal dil anlama özelliği ile akıllı sesli kontrol gibi özelliklerlere sahip.

Mercedes-Benz’in tüm yeni nesil kompakt sınıf otomobillerinde kullanıma sunacağı MBUX, 2018 yılının ilkbahar aylarında yeni A-Serisi ile üretim programına dâhil oluyor.

Mercedes-Benz Las Vegas'taki standında buna ek olarak Mercedes-Benz Concept EQA, smart vision EQ fortwo konsept otomobilleri ve Mercedes-AMG Project ONE otomobili ile yakıt hücresi ve batarya ile çalışan elektrikli otomobili yeni Mercedes-Benz GLC F-CELL'i de seri üretim öncesi ilk kez sergiliyor.