Hem PG1 hem de PG2’nin tasarımcılığını yapan Tony Hardman, şunları kaydetti: “Nike Basketbol’un geçmişi, zaman içinde birlikte çalıştığımız sporcular, bu işbirliklerinden ortaya çıkan ayakkabıların verdiği heyecan ve popüler kültürün bir parçası haline gelmeleri düşünüldüğünde, bu mirasın bir parçası olmak büyük bir görev. Biz de, bu çabaya kendi damgamızı vurmaya çalışıyoruz.”

Ayakkabıda PlayStation’a pek çok gönderme var ve ışıklı dil de bunlardan biri. Ayakkabının her parçasını, PlayStation ekibiyle doğrudan işbirliği içerisinde geliştirdiklerini söyleyen Hardman, “Ayakkabıya kattıkları bir detay özellikle etkileyici. Tasarladıkları dinamik, yıldızlı arka plan teması, ayakkabıdaki bir kod sayesinde PlayStation 4’te kullanılabilecek. Bu harika grafiği biz de ayakkabının alt kısmında kullandık” dedi.

ps222

ZOOM AIR 1 CM UZADI


Hardman, yeni tasarımı şöyle açıklıyor: “Ön ayaktaki Zoom Air ünitesinin boyunu 10 milimetre artırdık. Ayrıca Zoom Air ile ayak arasında ince bir köpük katman olan PG1’in aksine, PG2’de ayak, Zoom Air ile doğrudan temas halinde. Bu sayede, Zoom Bag ayağın tabanından zemine kadar kesintisiz bir şekilde uzanıyor ve bu da George’a büyük bir itiş gücü sağlıyor.”

Ancak nihayetinde, PG serisi yalnızca George için geliştirilmedi. Hardman ile birlikte PG, hem George hem de gelecek vaat eden gençler için çözümler üretiyor. Birçok profesyonel oyuncunun PG1’i benimsedikleri düşünüldüğünde, bu ikilinin başarılı bir kort ayakkabısı yaratmanın sırrına ulaştıkları ortada.

George da Hardman da tasarımın, sporcu imzalı ayakkabı geliştirme denklemindeki değişkenlerden yalnızca biri olduğunun farkındalar. George’un performansı da aynı ölçüde önem taşıyor. Kendi imzasını taşıyan bir çift ayakkabıyı hak ettiğini kanıtlamak ve en zorlu koşullarda bile işe yarayacak bir spor ayakkabı geliştirebildiğini göstermek, ayakkabılara adını veren sporcunun sorumluluğunda.
“Ayağımda bu ayakkabılarla ligdeki en iyi oyuncuların karşısına çıkıp, onları alt etmem gerekli. Amaç bu. PG2’ye dikkati çekmenin ve performans yönünden neler yapabileceğini göstermenin en iyi yolu bu. Zorlu bir çaba, ama bunun için doğru ayakkabılara sahibim” diyor George. Sınırlı sayıda üretilen PG2 Playstation versiyonu, 10 Şubat’ta piyasaya sürülecek.