Suriye hükümeti yanlısı savaşçıların Halep'ten Afrin bölgesine girmeye başladığı ve Türkiye'nin karşılık verdiği haberiyle artan jeopolitik risk algısıyla BIST 100 endeksi yüzde 2'nin üzerinde kayıpla günü kapatırken dolar/TL sert yükseldi.

Dolar/TL bu habere ilk tepki olarak 3.77'li seviyelerden 3.78'li seviyelere yükselirken değer kaybını hızlandıran bir diğer etken ise Suriye devlet haber ajansı SANA'nın Türkiye'nin milislerin Afrin'e girdiği geçiş noktası yakınlarına top ateşi açması haberini geçmesi oldu. Bu gelişme sonrası kur 3.80'in üzerini test etti. TL'nin dolar karşısında değer kaybı yüzde 1'i aştı.

Gün içinde dar bantta hafif yukarı yönlü hareket eden BIST-100 endeksi haberin ardından eksiye geçerken günü yüzde 2.11 düşüşle 113,432 puandan kapandı. Güvenlik endişeleriyle hafta boyu dalgalı bir seyir izleyen dolar/TL ise Suriye hükümeti yanlısı savaşçıların Afrin'e girmeye başladığı haberi öncesi işlem gördüğü 3.77'li seviyelerden gün içindeki en yüksek seviye olan 3.8043'ü test etti.

REUTERS