Japon otomobil devi Toyota İtalya’da dizel otomobil satmama kararı aldı. Şirket eski dizel otomobilleri 7 bin euroya kadar ücretlere sayarak müşterilerine hibrit model otomobiller satmayı teklif ediyor.

[old_news_related_template title="Dizel araç mı benzinli araç mı almalıyız?" desc="Kuzey Irank'ta yaşanan gelişmeler petrol piyasasını dalgalandırdı. Motorine 13 kuruş zam geldi. Yapılan zammın ardından benzin ile motorin arasındaki fark 50 kuruşa düştü. Yaşanan bu gelişmelerin ardından otomobil almak isteyen vatanadaş 'Dizel araç almanın bir avantajı kaldı mı?'sorusunu sormaya başladı. İşte uzmanların görüşleri." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2017/09/kjaok.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2017/ekonomi/dizel-arac-mi-benzinli-arac-mi-almaliyiz-2026700/"]

Autonews'ün haberine göre; Elektrikli otomobil satışlarının artmasıyla birlikte İtalya’da dizele olan ilgi azaldı. Geçen sene İtalya’da satılan yeni Toyota otomobillerin sadece yüzde 6’sı dizeldi. Toyota Avrupa’dan konuyla ilgili yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı: Ana stratejimiz hibrit modeller. Geleceğe bakıyoruz ve dizeller için daha az talep görüyoruz.

trafik-istanbul

TÜRKİYE'DE ORAN YÜZDE 61


Kasım sonu itibariyle Türkiye'de trafiğe kayıtlı 11 milyon 973 bin 699 otomobilin yüzde 38,4'ü LPG, yüzde 35,2'si dizel, yüzde 26'sı benzin yakıtlı olarak belirlendi.

2017 yılı Aralık sonunda dizel otomobil satışlarının payı yüzde 61,0'a gerilerken, otomatik şanzımanlı otomobillerin payı yüzde 60,5'e yükseldi.