Ripple açıklamasında, Suudi Arabistan Merkez Bankası´yla yapılan anlaşmanın, bir merkez bankasının uygulamaya koyacağı ilk düzenleme olacağına işaret edilirken programın, Suudi Arabistan genelindeki bankalara ülke içi ve dışı ödemelerde Ripple yazılımı aracılığıyla daha hızlı, daha ucuz ve daha şeffaf işlemler gerçekleştirerek kolaylık sağlayacağı duyuruldu. Açıklamada ayrıca, Suudi Arabistan Merkez Bankası´nın Krallık genelindeki bankalara kripto para ve blok zincir teknolojisi hakkında eğitim programı sunacağı belirtildi.

[old_news_related_template title="Bitcoin nedir? Bitcoin almak riskli mi?" desc="Kripto paralara olan ilgi her geçen gün daha da artıyor. Kripto paralar içinde en bilineni değeri 14 bin doların üzerinde olan Bitcoin. İş Yatırım Uluslararası Piyasalar Müdürü Şant Manukyan Bitcoin hakkında sozcu.com.tr'ye konuştu. Bitcoin'e yatırım yapmanın kişinin risk algısına bağlı olduğunu söyleyen Manukyan, kripto para birimlerinin bir çoğunun batabileceğini söyledi. İşte Manukyan'ın kripto paralar hakkında yaptığı önemli açıklamalar. " image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2017/12/5-24.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2017/ekonomi/bitcoin-nedir-bitcoin-almak-riskli-mi-2152157/"]

Körfezdeki çoğu düzenleyici kurum daha önce finans teknolojileri hakkındaki şüphelerini ifade etmiş ve Suudi Arabistan Merkez Bankası geçen sene vatandaşlarını, krallık genelinde kripto para birimleri hakkında bir düzenleme bulunmaması sebebiyle Bitcoin yatırımı ve ticareti yapmamaları konusunda uyarmıştı.

DHA