Taşeron kadroya geçişte kesin listelerin yayınlanmasına kısa bir zaman kaldı. Kadroya geçiş sürecinde son dakika gelişmelerini takip eden taşeron işçiler bir yandan da listeleri açıklayan kurumları araştırıyor. Kurumlar resmi siteleri üzerinden listelerini açıklıyor fakat kesin listeler altisveren.gov.tr adresinden yayımlanacak. Listelerin yayımlanmasının ardından taşeron sınavı yapılacak. Peki sınav nasıl olacak? İşte son gelişmeler...

TAŞERON SONUÇLARI NE ZAMAN? SINAV NE ZAMAN?

Taşerona kadro konusunda yaşanan gelişmeler üzerine yüz binlerce taşeron işçi başvurularını gerçekleştirdi ve başvuru sonuçları için beklemeye başladı. Taşeron başvuru sonuçlarının açıklanmasıyla birlikte, taşeron sınavına katılmaya hak kazanan isimler duyurulacak.


Taşeron kadro başvuru sonuçlarını gösteren kesin listeler 24 Şubat-2 Mart 2018 tarihleri arasında askıya çıkacak. Listelerin yayımlanmasının ardından taşeron sınavı 3 Mart – 22 Mart 2018 tarihleri arasında yapılacak. Taşeron işçiler, sınavın ardından 23 Mart – 26 Mart 2018 tarihleri arasında kurula itirazlarını yapabilecek ve 27- 31 Mart 2018 tarihleri arasında itiraz incelenecek, kesin sonuç açıklanacak. Bazı kurumlar ise resmi internet siteleri üzerinden listeleri duyurmaya başladı.

TAŞERON BAŞVURU SONUÇ LİSTELERİNİ AÇIKLANAN KURUMLAR


Denizli
Gençlik ve Spor bakanlığı İl Müdürlüğü

Eskişehir
Anadolu Üniversitesi

Afyokarahisar
Afyonkarahisar Kayıhan belediyesi
Afyon kocatepe Üniversitesi

İstanbul
Eyüp Devlet Hastanesi Müdürlüğü
Türkiye Yazma Eserler Kurumu
istanbul il nüfus ve vatandaşlık müdürlüğü
İstanbul Üniversitesi

Ankara
Su ve Kanalizasyon İdaresi ASKİ
Sosyal Güvenlik Kurumu
Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı
Dışişleri Bakanlığı
Batı Adliyesi
Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK)
Sağlık Bilimleri üniversitesi
Orman ve Su İşleri Bakanlığı
Sağlık Bakanlığı
Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı
Sağlık Bakanlığı

Muş Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü

Kastamon MEB Okullar

Bilecik Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü

Sakarya Sakarya Üniversitesi

Muğla Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı İl Müdürlüğü

Amasya Taşova Belediye Başkanlığı

Hakkari Hakkari Belediyesi,

Nevşehir Hacıbektaş Veli Üniversitesi

Gümüşhane İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü

Kütahya Kütahya İl Nüfus Ve Vatandaşlık Müdürlüğü

Gaziantep Polis Meslek Eğitim Merkezi

Kocaeli
Gençlik Hizmetleri Spor İl Müdürlüğü

İzmir
İl Nüfus ve Vatandaşlık Müdürlüğü
İzmir Valiliği

Konya Orman Bölge Müdürlüğü

Denizli Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü

Kars Aile İl Müdürlüğü

Giresun Giresun Üniversitesi

Yozgat Yozgat KYK Müdürlüğü

Muş Muş Genclik ve spor müdürlüğü

Diyarbakır KYK diyarbakır il müdürlüğü

Rize Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi

Çorum Çorum Hitit Üniversitesi

Bitlis Bitlis Eren Üniversitesi


taseron-isci-880

TAŞERON SINAVI NASIL OLACAK?

Kadroya geçişin önemli aşamalarından olan yazılı sınav, sınav kurulu tarafından 100 puan üzerinden değerlendirilecek, en az 50 puan alanlar başarılı sayılacak ve en geç 2 Nisan’a kadar kadroya geçirilecek. Düzenlemenin kapsadığı taşeron işçilerin, yarın mesai bitimine kadar çalıştıkları işyerlerinin ilgili birimlerine başvuru formu ve dilekçeyle müracaat etmesi gerekecek. Şartları karşılamalarına rağmen söz konusu süre içerisinde başvurmayanların kadroya geçiş hakları yanacak. Taşeronların geçiş süreci 2 Ocak 2018'den itibaren başladı ve 90 gün içinde sonuçlandırılacak. Sınavlar 3 ile 22 Mart arasında gerçekleştirilecek.

SARIEROĞLU KARABÜK’TE KONUŞTU!

Bakan Julide Sarıeroğlu, “Soma'da büyük bir kaza yaşadık ve 301 işçi kardeşimiz hayatını kaybetmişti. İstihdam konusunda bir dizi sıkıntılar vardı. Ermenek ve Soma'daki ailelerin istihdam hakkı vardı ve kanunda bir tarih kısıtı vardı. Daha önce bir yönetmelik var, özellikle Zonguldak'ta yönetmelik gereği hayatını kaybeden işçilerin ailelerinden birer istihdam sağlanmış. Bu 2004 yılından önce olmuş. İstihdam hakkında 2003-2014 yılları arasında eksik kalan istihdam hakkını verelim istedik. Bu mecliste görüşülüyor” dedi.
taseronsarieroglu1


BİR ÇILGINLIK YAPTIK!

Açılışta da taşeronla ilgili konuşan Bakan Sarıeroğlu, AK Parti iktidarı olarak bir çılgınlık yaptıklarını söyleyerek, “Taşeron tanımı gereği geçmişten beri yapılan uygulama neyse bunu aynen uyguladığımızı merkezi bütçe ile düzenlenen kamu kurum kuruluşlarında taşeron tanımına giren hiçbir kardeşimizin kapsam dışında kalmadığını tamamının kadroya geçtiğini özellikle ifade ediyorum. Biz bir çılgınlık yaptık." dedi.