South Stream Transport, Rus gazını Türkiye'ye taşıyacak olan ve daha sonra Avrupa'ya ulaşması planlanan Türk Akım Doğalgaz Boru Hattı'nın deniz bölümü projesi kapsamında Kıyıköy'de doğalgaz alım terminalinin inşaatına başlandığını açıkladı.

[old_news_related_template title="Türk Akımı boru hattı projesiyle Kıyıköy nasıl etkilenecek?" desc="Rusya'daki doğalgaz rezervlerini doğrudan Türkiye'ye ulaştıracak olan Türk Akımı projesi Kırklareli'nin Vize ilçesine bağlı Kıyıköy'den karaya çıkacak. Peki bu önemli projenin Kıyıköy'e ve çevresine ne gibi etkileri olacak? Kasabada bulunan halk plajı ve balıkçı limanı projeden etkilenecek mi? sozcu.com.tr ekonomi servisinden Barış Özkan Kıyıköy'e gitti. Vatandaşlarla, çevrecilerle ve Belediye Başkanı Ahmet Bora ile konuştu. Projeyi faydalı bulan da var çevrenin sosyolojik yapısını değiştireceğini savunanlar da... İşte tüm tarafların görüşleriyle Kıyıköy dosyamız..." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2017/11/son-1.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2017/ekonomi/farkinda-degiliz-ama-bir-ilce-degisiyor-2098182/"]

Şirketten yapılan açıklamaya göre, Türkiye'de projenin kara bölümü inşaatının başlamasıyla birlikte, Rusya kara bölümü, Türkiye kara bölümü ve Karadeniz deniz bölümü kesimlerinde aynı anda üç inşaat alanında sürüyor.

Türk Akımı'nın ilk hattı üzerinden sadece Türkiye'nin ihtiyaç duyduğu doğalgaz sevk edilecek. Rusya ikinci hat üzerinden Güney ve Güneydoğu Avrupa ülkelerine de gaz tedarik etmek istiyor.

REUTERS